Дієтолог пояснила, чому квасолю варто включити в свій раціон

1410 Читать новость на русском
Квасоля
Квасоля / womanjour.ru

Лікар-дієтолог Галина Незговорова розповіла, чому квасоля така корисна і для чого її включати в свій раціон.

Про це лікар розповіла у програмі "Сніданок з 1 + 1".

Квасоля – це один з найкорисніших для людини продуктів, який доступний цілий рік і за невелику ціну.

Читайте також: Вчені назвали бюджетний продукт, який сприяє довголіттю

За словами дієтолога, квасоля багата мікро- і макроелементами, такими як фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній, мідь і цинк. Квасоля також містить вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6 і Е.


Квасоля

Один з важливих компонентів, який потрібен людському організму, – білок, складає одну чверть всіх речовин, що входять до складу квасолі. Саме тому квасоля є невід'ємною частиною меню вегетаріанців або тих, хто дотримується посту.

Що зручно, калорійність квасолі залежить від сорту. До прикладу, в червоній квасолі – 300 ккал, в білій – 100, а в зеленій стручковій – всього лише 25.

Користь, яку квасоля приносить травленню, не обмежується її дієтичними властивостями, вона ще регулює і відновлює порушений обмін речовин.


Стручкова квасоля

Споживання квасолі виводить токсичні речовини і радіонукліди, а ще швидко насичує і втамовує голод. Також, вона є справжнім антидепресантом.

Читайте також: Продукти, які поліпшують обмін речовин

Важливо: лікар Галина Незговорова наголошує, що перед приготуванням квасолю потрібно замочити, варити її не менше години-півтори, а сіль додавати в кінці приготування. Також вона радить включити в раціон консервовану квасолю, адже вона зберігає майже всі корисні речовини, якщо в її складі немає нічого зайвого, крім води, солі, оцту і цукру.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук