Прибічники такої системи харчування вважають, що заборонено вживати певні комбінації продуктів: вуглеводи з кислою їжею; білок з вуглеводами; жири з білками; кислі фрукти з білками, тощо.
Читайте також: Дефіцит яких продуктів може призвести до старіння шкіри
Проте дієтолог Альбіна Коміссарова не погоджується з цією теорією. Вона зазначає, що травлення починається вже в роті, триває в шлунку і йде у відділах кишечника.
А вся їжа, яка потрапляє в наш організм розпадається на більш дрібні молекули (як білки на амінокислоти, наприклад) за допомогою спеціальних ферментів.
Якщо людина змішує їжу, то вона добре розщеплюється та засвоюється
Якщо людина змішує їжу, то вона добре розщеплюється та засвоюється – ферменти мають свої точки програми, але не заважають роботі один одного, а швидше доповнюють.
Прибічники теорії роздільного харчування вважають, що для перетравлення білків потрібне кисле середовище, а для вуглеводів – лужне і тому змішана їжа не перетравлюється.
Дієтолог зазначає, що це не так. Середовище в різних відділах шлунково-кишкового тракту більш-менш постійне і не змінюється від виду продуктів. Воно є ідеальним для повноцінного перетравлення їжі.
Cистема роздільного харчування є антинауковою, – дієтолог
Тобто система роздільного харчування є антинауковою. Тому і можна і потрібно вживати їжу в звичайному режимі.
Таке зациклення, за словами експерта, є небезпечним. Окрім цього, людина позбавляє себе різноманітності і улюблених поєднань продуктів.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.