Так, одне велике яйце містить близько 185 мг холестерину. Американська асоціація серця рекомендує ліміт у 300 мг в день, пише The Huffingtonpost

Проте це не означає, якщо ви з'їсте два яйця, то перевищите рекомендований обсяг.

За словами Берарді, рівень холестерину, який споживає людина, мало впливає на показник холестерину у крові.

Як пояснив експерт, наше тіло самостійно виробляє холестерин. Щодня організм людини продукує від 1 до 2 грамів цієї речовин (це у 5-10 разів перевищує рівень холестерину у великому яйці.)

Тому виникає така закономірність — коли їсти більше холестерину з продуктів харчування, то тіло виробляє його менше. І навпаки: їсти менше холестерину – тіло виробляє більше.



Берарді наголошує, що вчені давно дослідили: щоденне споживання яєць не пов'язане з проблемами холестерину або хворобами серця.

Крім того, спостереження показали, що люди, які з'їдали до трьох яєць в день, втрачали вагу швидше за тих, хто не їв цей продукт.

Дуже корисні яєчні жовтки, які містять кальцій, залізо, фосфор, цинк, тіамін, холін, лютеїн, зеаксантин, омега-3, фолієву та пантотенову кислоти, вітаміни A, D, Е, В6 і B12.

Тому, якщо у людини немає особистих протипоказань, діабету або рідкісного генетичного розладу, то можна їсти яйця мало не щодня, але, як і будь-яким продуктом, ними зловживати не варто, наголошує експерт.

Читайте також: Великодні кошики українців: найкраще із соцмереж