Хімвикид в Армянську: чи можна їсти продукти, вирощені в Криму та Херсоні

784 Читать новость на русском

Нещодавно завод "Кримський титан" спричинив викид шкідливих речовини у повітря. Наразі городину, вирощену в Криму та Херсоні, вживати можна, проте варто дотримуватись усіх необхідних заходів безпеки.

Про це у прямому ефірі 24 каналу розповів керівник Кримського центру екологічного благополуччя Антон Ковальчук.

Читайте також: Хімвикид в Армянську: у мережі з'явились моторошні фото сумнозвісного заводу "Титан"

"Я думаю, що кримські та херсонські кавуни їсти можна, проте не завадять деякі заходи безпеки. Будь-які фрукти варто мити, адже все ж таки факт того, що певний екологічний вплив існує, – ніхто не заперечує. Профілактичні заходи, безперечно, необхідні, – сказав Ковальчук.

Також він зазначив, що преважно вони проводили проби повітря в Криму, а що стосується грунту і води, то результатів з регіону – наразі немає.

Воду брали водопровідну з найближчих населених пунктів, там у нас проблем не виявлено. Те, що стосується грунту, кислотність безпосередньо біля накопичувача, звісно, підвищена. Але по регіону, то треба більш глибокі аналізи, результатів яких у нас немає, на жаль. Поки що очікуємо,
– підкреслив керівник Кримського центру екологічного благополуччя.

Окрім цьогою, він наголосив, що дітей з Армянську, дійсно, вивозили, проте не варто це називати евакуацією.  

"Мова не йде про евакуацію. Мова йде про профілактичні заходи, це позиціонують саме так. Дітей розмістили в пансіонатах та санаторіях Криму, зробили їм канікули. Вважаю це правильним, адже, звісно, є факти різних нальотів іржі, що підіймалась вітром з кислотного пересохлого накопичувача", – додав Ковальчук.

Джерело: 24 канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук