Як пише "Країна здоров'я", найбільше говорять про шкідливість вживання шліфованого білого рису, адже він піддається посиленій обробці, яка позбавляє його багатьох корисних властивостей.

Читайте також: Оприлюднено дивовижні властивості гречки

Водночас лікарі відзначають, що практично будь-який вид цієї злакової культури має деякі побічні дії і може мати протипоказаннями.

Так, рис шкідливо їсти у великих кількостях, адже це швидко призводить до розвитку запорів та інших вкрай неприємних проблем.

У ряді випадків ненормоване поїдання рису, провокує запори, сприяє виникненню геморою, анальних тріщин. При вродженій схильності до запорів рис потрібно їсти з обережністю. Нешліфований рис може викликати метеоризм,
– зауважили медпрацівники.

За їхніми словами, рис не можна їсти і при наявності серйозних захворювань шлунка та кишечника, при травмах слизової оболонки внутрішніх органів. Недоварений продукт категорично протипоказаний для вживання людям, у яких органи шлунково-кишкового тракту відрізняються підвищеною чутливістю до будь-яких змін і нововведень в раціоні.

Окрім того, лікарі додали, що білий рис не варто їсти діабетикам, адже він містить велику кількість швидких вуглеводів, що провокує різкі коливання рівня цукру в крові і негативно впливає на виробництво інсуліну в організмі.

Також, надмірне споживання гарнірів з білого рису провокує зростання жирової тканини, а пропарений рис легко викликає алергічні реакції.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.