Ласуйте на здоров'я: корисні властивості морозива, про які ви не здогадувались

1455 Читать новость на русском
Корисні властивості морозива
Корисні властивості морозива / theminimillionaire

Морозиво не лише смачне та освіжаюче, а ще й дійсно корисне для здоров'я. Для прикладу, морозиво краще обрати замість сендвічу чи склянки води в спеку.

Як пише Elle, до складу морозива входить багато корисних речовин: мінеральні солі, вітаміни, амінокислоти, ферменти і різні жирні кислоти. Морозиво має високу харчову цінність, легко засвоюється, добре заспокоює нервову систему і знімає нервову напругу за рахунок незамінної амінокислоти триптофан, яка сприяє виробленню серотоніну (гормону щастя).

Читайте також: В Японії створили морозиво, яке не тане в спеку

Але це не всі причина ласувати морозивом частіше.

Морозиво корисніше за сендвіч

В спекотну погоду відмовтесь від перекусу сендвічем, а надайте перевагу морозиву. Окрім того, що ви не будете голодним, морозиво ще й охолодить організм і його легко переварити.

Для прикладу, пообідайте легким салатом з овочами, а на десерт оберіть вершкове морозиво. Або оберіть фруктовий салат з чотирма кульками морозива.

Морозиво замість склянки води

Відсоток води у морозиві варіюється від 56-75%. Тому при споживанні морозива організм отримує також необхідну в літню пору рідину.

Найкраще для тамування спраги – сорбети і заморожений лід. Також в них містяться мінеральні сполуки, які ми втрачаємо з потом.

Морозиво робить нас щасливими

Морозиво дарує відчуття радості в будь-якому віці. Достатньо всього однієї ложки, щоб запустити хімічні механізми, що відповідають за центри задоволення. Воно має такий же вплив, як прослуховування улюбленої музики.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук