За даними Українського клубу аграрного бізнесу, через економію українці відмовляють собі у солодощах.

Найбільше впало виробницто тортів. Якщо у 2014 році на одну людину припадало 0,5 кг, то до кінця 2015 ця цифра зменшиться на третину.

Така ситуація складається через високі ціни. Так, кілограм торту в магазинах коштує вже від 100 гривень, а за класичний "Київський торт" треба віддати близько 200 гривень.

Виробництво інших солодощів теж здебільшого скоротилось:

здобних виробів виготовили 47,3 тисяч тонн (- 21%)
солодкого печива і вафель – 180,7 тисяч тонн (-19%)
пряників – 26,5 тис. тонн (-26%)
шоколаду в брикетах чи плитках вагою до 2 кг – 120,1 тисяч тонн (-27%).

Разом з тим зараз виготовляють більше дешевих смаколиків. Кондитерські вироби без какао додали 4% (139,5 тисяч тонн), а виробництво пирогів, пиріжків та пончиків зросло вдвічі – до 16,9 тисяч тонн (+129%).

Таким чином, за 9 місяців 2015 року в розрахунку на одного українця вітчизняні кондитери виробили 0,2 кг тортів, 0,1 кг тістечок, 1,1 кг здобних виробів, 0,4 кг пирогів, пиріжків та пончиків, 4,2 кг солодкого печива і вафель, 2,8 кг шоколаду в брикетах чи плитках вагою до 2 кг та 3,3 кг кондитерських виробів без какао.

Читайте також: ТОП-7 міфів про дієти: як неправильно худнути