Результати дослідження опубліковані на порталі ScienceDaily.

Читайте також: Назвали неочікувану причину серцевих нападів та інсультів

В експерименті вчені поїли гризунів дуже великими та малими дозами речовини триметиламіноксид (TMAO). Вона виробляється у крові людини після вживання риби та овочів і накопичується в організмі.

Експеримент показав, що речовина TMAO позитивно вплинула на здоров'я серце та судин. Вона захистила гризунів від потовщення стінок кровоносних судин і розвитку гіпертрофії серця. Завдяки цьому гризуни приблизно у два рази рідше страждали від інфарктів і проблем з кровообігом.

Біологи зазначають, що TMAO з'єднується з різними білками, ДНК і РНК, стабілізує їх, дозволяючи їм краще переносити підвищений тиск в кровоносній системі.

При цьому, речовина вберігає від порушень в роботі клітин серця та судин, а знижує рівень клітинного стресу та запалень.

Висновок вчених: найкращими продуктами для здоров’я серця вчені визнали рослинну їжу та рибу.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.