Назвали приховану небезпеку йогуртів

1458 Читать новость на русском
Назвали приховану небезпеку йогуртів
Назвали приховану небезпеку йогуртів / thisisinsider.com

Магазинні йогурти, навіть органічні, можуть бути небезпечними через склад продукту.

Вчені з британського Університету Лідса перевірили майже 1000 найпопулярніших видів йогурту, пише The Sun.

Читайте також: 3 найбільш корисних сорти винограду

Вони встановили, що майже всі йогурти місять велику кількість цукру. Саме тому вчені не радять давати їм маленьким дітям.

Найбільш небезпечними для здоров’я виявилися десертні йогурти. У 100 грамів продукту міститься 17 грамів цукру (понад 4 чайні ложки цукру). Для дітей денна норма вживання цукру становить 19 грамів. Денна норма цукру для дорослого – 24 грами на день. Тому у дитини, що вживає йогурт, а потім ще солодкі продукти, денна норма різко збільшується.

Магазинні йогурти містять забагато цукру
Магазинні йогурти містять забагато цукру

Найменше цукру у грецьких та натуральних йогуртах: у 100 г продукту виявили 5 грамів цукру.

Скільки цукру у йогурті?

Десертні – 16,4 г на 100 г;
Органічні – 13,1 г на 100 г;
Ароматизовані – 12 г на 100 г;
Фруктові – 11,9 г на 100 г;
Дитячі – 10,8 г на 100 г;
З молочних замінників – 9,2 г на 100 г;
Питні – 9,1 г на 100 г;
Натуральні та грецькі – 5 г на 100 г.

Найменше цукру у грецьких та натуральних йогуртах
Найменше цукру у грецьких та натуральних йогуртах

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук