Вчені з Вашингтонського університету проаналізували дані про розвиток різних типів аденом і раціонах харчування у 32,6 тисячі чоловіків і 55, 7 тисяч жінок, пише EurekAlert!.

Читайте також: Успішно випробували терапію проти особливо небезпечного виду раку

Всім учасникам була проведена ендоскопія нижнього відділу кишечника в період з 1986 по 2012 рік. Кожні чотири роки добровольці надавали детальну інформацію про свій спосіб життя і дієті, включаючи рівень споживання йогурту.

Ендоскопія – що це?

Це спосіб огляду деяких внутрішніх органів за допомогою ендоскопа без порушення цілісності шкірних покривів та слизових оболонок.

Протягом дослідження зафіксували 5811 випадків розвитку доброякісних пухлин аденом у чоловіків, а у жінок – 8116.

У тих чоловіків, хто часто їв йогурт, ризик розвитку доброякісних пухлин знизився на 19%. Крім того, поява аденом в товстому кишечнику, які можуть переродитися в рак, зменшилася на 26%.

У жінок такого зв'язку не було виявлено.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.