Назвали продукти, які знижують фактор ризику хвороби Альцгеймера

Дослідники стверджують, що флавоноїди, які містяться у фруктах, овочах, шоколаді, чаї та вині, можуть допомогти зменшити ризик хвороби Альцгеймера.

Дослідники стверджують, що споживання флавоноїдів може допомогти у боротьбі з прогресуванням хвороби Альцгеймера, повідомляє Neurology.

До теми: Хвороба Альцгеймера: причини, профілактика та найпоширеніші міфи

 
Флавоноїди – що це?
Це поліфенольні сполуки, які містяться у таких фруктах, як яблука і груші та в овочах, таких як шпинат і капуста, а також у шоколаді, чаї та вині.

Під час дослідження фахівці дійшли висновку, що часте споживання флавоноїдів та їх підкласу – флавонолів, може бути пов'язане зі зниженим ризиком розвитку хвороби Альцгеймера.

У дослідженні взяла участь 921 особа. Ті люди, що вживали найбільше флавоноїдів, мали шанси розвитку хвороби Альцгеймера на 48% нижчі.

У дослідженні, опублікованому минулого року, повідомлялося, що споживання флавоноїдів може покращити здоров'я серця та зменшити ризик раку. Втім це перше дослідження, яке демонструє позитивний вплив цих сполук на мозок людини.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук