Жувальні цукерки, мармеладки, чупа-чупси

Тягучі або липкі солодощі завдають величезної шкоди зубам, пише Health Life. І шанс отримати карієс при постійному їх вживанні дуже великий. Коли м’які цукерки прилипають до зубів і забиваються між ними, вони створюють чудові умови для розвитку і живлення бактерій.

Чіпси

Польські дієтологи присвятили проблемі вживання смаженої картоплі ціле дослідження, прийшли до висновку, що регулярне поїдання чіпсів може справити вкрай негативний вплив на здоров’я та роботу серця.

А причина криється в технології їх приготування. При смаженні продуктів, які містять крохмаль, утворюється шкідлива речовина – акриламід. Через стінки шлунку вона потрапляє в кров, а потім і в серце, викликаючи збої в його роботі.

Крім того, канцерогени, які також утворюються в процесі смаження картоплі, провокують появу раку.

І ще одна причина, по якій слід утриматися від надмірного споживання чіпсів – зловживання ними веде до ожиріння. Так що сенсу їсти їх ніякого – голод не замориш, а зайва вага додасться.

Газована вода

Солодкі газовані напої теж несуть в собі масу неприємностей. По-перше, доведено зв’язок між дитячим ожирінням і газованою водою. Вуглеводи, які потрапляють в наш організм разом з газованою водою, переробляються виключно в жир.

Крім того, цими напоями неможливо втамувати спрагу. Гігантська кількість цукру, який в них міститься, викликає бажання пити їх знову і знову.

Газована вода сприяє руйнуванню зубів. Цьому сприяють цукор і підсолоджувачі, а також кислота, яка міститься в цих напоях.

Ковбаси

Виявляється, ковбаса і сосиски можуть сприяти виникненню онкологічних захворювань. До такого висновку прийшли вчені. Справа в тому, що канцерогени, які виділяються в ході обробки цих продуктів, зокрема, викликають рак підшлункової залози.

Крім того, вживання ковбас слід обмежити елементарно через те, що ми просто не знаємо, з чого вони можуть бути зроблені. Вже давно відомо, що при виготовленні ковбасних виробів недобросовісні виробники не гребують напихати їх практично всім підряд.

Майонез

Крім величезного вмісту жиру, про який і так всім відомо, майонез у великих пропорціях містить емульгатори, підсилювачі смаку, консерванти.

Хворим на ожиріння, атеросклероз, гіпертонію ні в якому разі не можна зловживати майонезом, так як в ньому знаходиться велика кількість холестерину, вміст якого в їжі хворим необхідно контролювати.

Локшина швидкого приготування

Улюблена їжа бідних студентів теж не несе в собі ніякої користі. По-перше, численні барвники, ароматизатори, добавки і підсилювачі смаку агресивні по відношенню до слизової оболонки шлунково-кишкового тракту. А постійне вживання швидкорозчинної локшини веде до гастриту і навіть до виразкової хвороби шлунка.

Крім того, що локшина дуже калорійна, нею складно насититися. Після вживання її в їжу дуже швидко знову виникає відчуття голоду.

Сіль

У невеликих кількостях сіль, звичайно ж, відносно нешкідлива для більшості з нас. Але є люди, для яких вона дуже шкідлива: приблизно кожен п’ятий в більшій чи меншій мірі чутливий до неї. Пов’язана з її споживанням затримка води в організмі збільшує навантаження на серце і нирки, викликає набряки, головні болі.

Багато дієтологів стверджують, що до складу солі не входять ніякі вітаміни, органічні і поживні речовини. Навпаки, вона шкідлива і може принести масу неприємностей ниркам, жовчному і сечовому міхуру, серцю, артеріям і іншим кровоносним судинам.

Напівфабрикати

Шведські дієтологи прийшли до висновку, що часте вживання в їжу напівфабрикатів призводить до розвитку ракових утворень у жінок. Причина полягає в тому, що в напівфабрикатах підвищений вміст цукру, який, накопичуючись в тканинах і крові, може стимулювати ріст ракових клітин.

Алкоголь

Алкоголь справляє руйнівну дію на весь організм. По-перше, алкоголь сповільнює роботу центральної нервової системи, знижує її ефективність. Крім того, він тимчасово виводить з ладу печінку.

Також вживання спиртних напоїв негативно впливає на шлунок. Американські вчені провели експеримент: 19 випробуваним дали випити натщесерце по 200 грам віскі без содової. Вже через кілька хвилин їх слизова оболонка припухла і почервоніла, через годину на ній з’явилися виразки, через кілька годин по слизовій тяглися смужки гною. Картина була однаковою у всіх випробовуваних.

Читайте також: Вороги дієти: чотири найменш корисні десерти