Про це заявив заступник начальника Головного управління Держспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко в ефірі одного з українських телеканалів.

"Ми припускаємо, що зараження могло статися від хворої людини, яка працювала на кухні і заразила продукти. Вона могла бути прихованим носієм або приховувала погане самопочуття", – заявив він.

Читайте також: Спалах ботулізму: експерти назвали основну причину поширення смертельного захворювання

За словами Овчаренко, станом на ранок 3 липня зі скаргами на погане самопочуття після вживання продуктів в суші-ресторані більше ніхто не звертався.

У чотирьох хворих підтвердився діагноз сальмонельоз. Результати аналізів решти постраждалих будуть відомі пізніше.

Нагадаємо, наприкінці червня після відвідин суші-бару "Євразія" 16 людей звернулись в лікарні з отруєнням.

Згодом стало відомо, що кількість осіб, які захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання їжі у суші-ресторані, зросла до 34 осіб.

Заклад, в якому отруїлися люди, призупинив свою роботу з 28 червня. Працівники Держпспоживслужби після інциденту перевірили низку мереж громадського харчування, після чого 30% закладів закрились для проведення санітарних заходів.