Непряма ознака того, що продукт відноситься до цієї категорії, – наявність більш як 5 інгредієнтів в складі, пише BBC Health.

Читайте також: Невідома загроза: забили на сполох через молоко та м'ясо

Дослідники з Франції та Іспанії відзначають, що в раціоні європейців різко зросла кількість таких продуктів, і це погано позначається на здоров'ї.

Наприклад, французи з'ясували, що за п'ять років спостережень любителі напівфабрикатів і фаст-фуду ставали пацієнтами кардіологів на 13% частіше, ніж прихильники більш здорової дієти.

Однак розкрити механізм шкідливого впливу продуктів глибокого перероблення на здоров'я вчені досі не можуть. Відомо, що любов до подібної їжі часто пов'язана з іншими шкідливими звичками – курінням, зловживанням алкоголем, низькою фізичною активністю.

Ще ми напевно знаємо, що продукти глибокого перероблення:

Часто провокують людей є більше, ніж продиктовано відчуттям голоду;

"Витісняють" з раціону фрукти, овочі та інші корисні продукти;

Збільшують ризик раку.

Нарешті, навіть безпечні харчові добавки в великій кількості можуть непередбачувано позначатися на нашому здоров'ї. Тому краще, що можна зробити – між напівфабрикатом і простий їжею робити вибір на користь останньої.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.