Про це повідомляє Headinsider із посиланням на науковий журнал Smithsonian Magazine.

За даними науковців, невроз і хронічна тривога відмінно лікуються солоними огірками та іншими ферментованим продуктами. Квашення капуста, солоні помідори і болгарський перець – все, що зберігається в маринаді, дарує мозку позитивні емоції.

Науковим чином цей ефект вивчили в університеті Вільяма і Мері, главою дослідження був Метью Гілімір.

Його результати показали, що після того, як люди починають щодня їсти соління, у них знижуються симптоми соціальної тривоги і неврозу. Свого максимуму цей ефект досягає вже через місяць. Але щоб він зберігався, їсти соління треба щодня.

І ось цей "анксіолітичний ефект" був опублікований в "Національному центрі інформації в галузі біотехнологій" США.

Читайте також: Продукти, якими категорично не можна закушувати алкоголь: деякі вас здивують

Якщо коротко, то суть в тому, що шлунок – це насправді наш "другий мозок". Можливо, ви чули, що людям, які страждають на клінічну депресію, прописують антидепресанти, що містять синтетичний серотонін – нейромедіатор, якого здорового мозку вистачає, а мозку людини в депресії – ні.

Так ось. Дивно, але факт: 90% усього серотоніну в нашому організмі перебуває і виробляється в шлунку.

Соління і кисломолочні продукти чинять позитивний ефект на систему травлення, тому що в них багато пробіотиків. Їх поява, в свою чергу, дозволяє вироблятися серотоніну.

Читайте також: Небезпечно для здоров’я: яку рибу категорично не можна їсти

Крім того, вчені встановили, що як правило у всіх людей очевидна залежність: що здоровішим є шлунок, то здоровішим є мозок. Це відбувається як раз через серотонін: якщо його достатньо, ви – весела і позитивна людина; а якщо ні – то зануда, який постійно всього побоюється.