Курячий шашлик

Інгредієнти:
- 50 г кедрових горіхів;
- 1 зубчик часнику;
- 1 перець чилі (за бажанням);
- 50 г тертого пармезану;
- 200 г в'ялених томатів в оливковій олії;
- 500 г курячих стегенець;
- 2 столові ложки листя петрушки.

Читайте також: Що приготувати з картоплі: три прості рецепти від Гордона Рамзі

Рецепт курячого шашлика
Рецепт курячого шашлика

Як приготувати курячий шашлик:

1. Підсмажте кедрові горіхи на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб вони не підгоріли. Потім перекладіть їх на тарілку.

2. Почистіть часник і подрібніть його. Якщо використовуєте чилі, видаліть з нього насіння і наріжте перець маленькими смужками.

3. Подрібніть в блендері часник, горіхи, пармезан, чилі і в'ялені томати разом з оливковою олією, в якій вони були.

4. Перелийте суміш у велику миску. Наріжте курку на шматочки і покладіть їх у миску з маринадом. Перемішайте і поставте в холодильник як мінімум на годину.

5. Мариновану курку насадіть на шпажки і смажте на грилі по 5 хвилин з кожного боку. Готові шашлички прикрасьте рубаною петрушкою.

Курка в вершково-томатному соусі

Інгредієнти для курки:
- 800 г курячих стегенець без шкіри і кісток;
- 2 зубчики часнику;
- маленький шматочок імбиру (2 см);
- ½ чайної ложки морської солі;
- ½ чайної ложки меленого чилі;
- 1 ½ столової ложки лимонного соку;
- 75 мл натурального йогурту;
- ½ чайної ложки карі;
- ½ чайної ложки куркуми;
- 1 чайна ложка меленого насіння зіри;
- 1-2 столові ложки овочевого масла.

Рецепт курки у вершково-томатному соусі
Рецепт курки у вершково-томатному соусі

Інгредієнти для соусу:
- 1 ½ столової ложки топленого або м'якого несолоного вершкового масла;
- 2 подрібнених зубчики часнику;
- невеликий шматочок подрібненого імбиру (2 см);
- 1 чайна ложка меленого кардамону;
- 2 гвоздики;
- 1 чайна ложка меленого коріандру;
- 1 чайна ложка карі;
- 1 чайна ложка куркуми;
- 1 чайна ложка меленого чилі;
- 275 мл томатного пюре;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 100 мл густих вершків;
- сіль і чорний перець за смаком.

Як приготувати курку у вершково-томатному соусі:

1. У глибокій мисці перемішайте курку з подрібненим часником, тертим імбиром, сіллю, чилі і лимонним соком. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.

2. Змішайте йогурт, карі, куркуму і зіру і натріть сумішшю курку. Знову накрийте м'ясо плівкою і залиште маринуватися ще 3-4 години.

3. Викладіть курку на решітку, поставте її на деко і запікайте в розігрітій до 180°C духовці 8-10 хвилин. Потім змастіть курку овочевим маслом, переверніть і готуйте ще 10-12 хвилин, поки м'ясо не пропечеться повністю.

4. Тепер приготуйте соус. Покладіть на розігріту сковороду 1 ½ столової ложки топленого або вершкового масла, додайте до нього часник і імбир. Через хвилину додайте інші приправи. Перемішайте і смажте їх ще 1-2 хвилини, поки спеції не почнуть виділяти пряний аромат. Додайте томатне пюре і лимонний сік і готуйте ще пару хвилин.

5. Викладіть курку в сковороду з соусом і добре перемішайте. Потім додайте 40 г масла і вершки і тушкуйте страву до тих пір, поки соус не загусне. Посоліть і поперчіть за смаком. Перед подачею посипте курку меленим коріандром.

Фарширована курка

Інгредієнти:
- кілька столових ложок оливкової олії;
- 150-200 г мисливських ковбасок;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- пучок чебрецю;
- 800 г консервованої білої квасолі;
- сіль і мелений чорний перець - за смаком;
- 200 г в'ялених томатів в оливковій олії;
- ціла куряча тушка (приблизно 2 кг);
- 1 лимон;
- 1 чайна ложка паприки;
- 400 мл білого вина;
- 200 мл води;
- спеції за смаком.

Рецепт фаршированої курки
Рецепт фаршированої курки

Як приготувати фаршировану курку:

1. У великій сковороді підігрійте трохи оливкового масла і смажте на ньому нарізані мисливські ковбаски 3 хвилин. Додайте подрібнену цибулю і тушкуйте ще хвилину, поки вона не розм'якшиться.

2. Потім додайте в сковороду нарізаний часник, підсмажте ще пару хвилин і приправте листям з трьох гілочок чебрецю. Додайте квасолю, сіль і чорний перець і добре перемішайте. Через пару хвилин покладіть в'ялені томати і дві столові ложки оливкової олії з банки, в якій вони перебували. Перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

3. Приправте курку сіллю і перцем зсередини і начиніть її приготовленою сумішшю. Потім закрийте черевце лимоном, щоб не витік сік. Натріть тушку оливковою олією, паприкою, сіллю і перцем.

4. У форму для запікання влийте біле вино і воду і додайте в рідину спеції. Викладіть у форму курку, що залишився чебрець і накрийте фольгою. Запікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом години.

5. Потім підніміть фольгу, полийте курку соком з форми і випікайте ще 25-30 хвилин при температурі 200°C. М'ясо має покритися золотисто-коричневою скоринкою.

6. Перед подачею дайте страві охолонути 15 хвилин. Потім вийміть з курки лимон і вичавить сік в форму, в якій запікалася курка. Пропустіть отриманий соус через сито. Вийміть начинку, наріжте курку на частини і полийте їх соусом.

Рецепт фаршированої курки: відео