Топ-6 продуктів, які борються з онкозахворюваннями

3357 Читать новость на русском
Чорниця бореться з раком
Чорниця бореться з раком / unsplash.com

Деякі продукти здатні боротися з багатьма захворюваннями, особливо з раком, тому їх потрібно регулярно вживати.

Зерна чіа збагачені білком, пише Men’s Life. Вони збагачені антиоксидантами – квецетином, кемпферолом та хлорогеновою кислотою, що є доброю профілактикою раку легень передміхурової залози.

Читайте також: Вчені назвали смачну рослину, яка бореться з раком

Перешкоджає утворенню пухлини в сечовому міхурі, печінці, легенях і товстій кишці брюссельська капуста. Все через речовини індол та ізотіоціанати. Цей продукт збагачений вітаміном С та альфа-ліноленовою кислотою.

Через величезну кількість антиоксидантів волоський горіх отримав назву "супергоріх". Цей плід дуже багатий альфа-ліноленової кислотою. Це незамінна жирна кислота, яка знижує ймовірність раку товстої кишки. Поліфеноли, що містяться у волоському горіху, є ефективним засобом проти раку передміхурової залози.

Артишокові рослини багаті на поліфеноли, які знищують колоректальний рак. Цей продукт є ефективним профілактичним засобом проти зростання ракових клітин.

Чорниця, зібрана в лісі, дуже багата антиоксидантами. А пурпурного кольору їй надають флавоноїди. Антоціани, що містяться в цій ягоді, є сильним антиоксидантом. Вона має найвищу "повну антиоксидантну здатність".

У шкірці червоного винограду міститься одне з найвідоміших протиракових з'єднань. Це ресвератрол, який пригнічує клітини, що викликають рак.

Фото: Unsplash.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук