Вона радить не панікувати, не починати одразу голодувати, а поступово повертатися до звичних щоденних фізичних навантажень та якомога швидше повернутися до здорових звичок харчування. При цьому не слід одразу вдаватися до інтенсивних фізичних навантажень.

"Не варто приймати ліків чи дієтичних добавок. Особливо це стосується "ферментів", які українці вживають, як тільки в них заболить живіт. Вживання "ферментів" для усунення відчуття дискомфорту після гарного застілля не має під собою доказової бази і є марним витрачанням коштів", – зазначила Уляна Супрун.

Читайте також: Як врятуватися від похмілля: покрокова інструкція

"Не чекайте, поки в холодильнику скінчиться запас святкових делікатесів чи минуть вихідні – починайте слідкувати за раціоном просто зараз, і скоро почуватиметеся добре", – підсумувала міністр.

Читайте також: 7 поганих звичок, які варто залишити в минулому році