З молодого листя кульбаби також роблять салат, а з коренів – варять каву. Також з невідкритих бутонів квітів можна приготувати кульбабове вино та навіть мед.

Читайте також: Персикове варення: рецепт легкого приготування

Тому сонячні квіти не лише придатні для плетіння вінків та створення смачних страв, а й для приготування соковитого варення.


Смачне кульбабове варення

Рецепт приготування варення з кульбаб

• Для приготування потрібно зібрати не менше 400 розпущених квітів кульбаби без стебла, трохи далі від автомобільних доріг і заводів.

• Промити квіти та залити їх двома склянками холодної води.

• Розмістіть ємність з кульбабами на вогонь і кип'ятіть протягом двох хвилин на великому вогні.

• Через дрібне сито ретельно відіжміть суміш.


Рецепт приготування варення з кульбаб

Читайте також: Варення з аґрусу: легкий покроковий рецепт

• У воду, яка утворилась при віджимі, засипте 7 склянок цукру, поверніть на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього варіть на сильному вогні протягом 5-7 хвилин з моменту закипання.

• Зніміть кульбабове варення з вогню, розлийте у чисті скляні банки та закрутіть.

Кульбабове варення: шкода та користь

Такий продукт значно покращує імунітет та має корисні властивості при захворюваннях жовчного міхура, сечовивідних шляхів та печінки, а також при проблемах з легенями та при анемії.

Позитивно впливає на центральну нервову систему, заспокоює при надмірній збудливості, нормалізує сон, допомагає впоратися з психічними недугами.

Вживати варення можна тільки в невеликих обсягах (4-5 разів на тиждень по кілька чайних ложок). Тоді, якщо немає інших протипоказань, ніякої шкоди для організму точно не буде.

Дітям до 5 років це варення не варто давати через проносний ефект і сильний біологічний вплив на організм.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.