З молодого листя кульбаби також роблять салат, а з коренів – варять каву. Також з невідкритих бутонів квітів можна приготувати кульбабове вино та навіть мед.
Читайте також: Персикове варення: рецепт легкого приготування
Тому сонячні квіти не лише придатні для плетіння вінків та створення смачних страв, а й для приготування соковитого варення.
Смачне кульбабове варення
Рецепт приготування варення з кульбаб
• Для приготування потрібно зібрати не менше 400 розпущених квітів кульбаби без стебла, трохи далі від автомобільних доріг і заводів.
• Промити квіти та залити їх двома склянками холодної води.
• Розмістіть ємність з кульбабами на вогонь і кип'ятіть протягом двох хвилин на великому вогні.
• Через дрібне сито ретельно відіжміть суміш.
Рецепт приготування варення з кульбаб
Читайте також: Варення з аґрусу: легкий покроковий рецепт
• У воду, яка утворилась при віджимі, засипте 7 склянок цукру, поверніть на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього варіть на сильному вогні протягом 5-7 хвилин з моменту закипання.
• Зніміть кульбабове варення з вогню, розлийте у чисті скляні банки та закрутіть.
Кульбабове варення: шкода та користь
Такий продукт значно покращує імунітет та має корисні властивості при захворюваннях жовчного міхура, сечовивідних шляхів та печінки, а також при проблемах з легенями та при анемії.
Позитивно впливає на центральну нервову систему, заспокоює при надмірній збудливості, нормалізує сон, допомагає впоратися з психічними недугами.
Вживати варення можна тільки в невеликих обсягах (4-5 разів на тиждень по кілька чайних ложок). Тоді, якщо немає інших протипоказань, ніякої шкоди для організму точно не буде.
Дітям до 5 років це варення не варто давати через проносний ефект і сильний біологічний вплив на організм.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.