Науковці дослідили, яка їжа може вберегти від грипу

683 Читать новость на русском
Фрукти та овочі можуть вберегти від грипу
Фрукти та овочі можуть вберегти від грипу / Фото з вільних джерел

Науковці зі Швейцарії провели низку дослідів і встановили, що велика кількість клітковини зменшує шанси заразитися грипом і померти від його ускладнень.

Боротьба з грипом ускладняється його різновидами, пише Immunity.

Читайте також: Скільки часу людина становить небезпеку для інших, поки хворіє на вірусну інфекцію

Експериментуючи на мишах, вчені виявили, що додавання клітковини в дієту гризунів різко змінює склад мікрофлори їх кишківника. Це значно підвищило кількість корисних для здоров’я людини мікробів, які виробляють молекули коротких жирних кислот.

Ці кислоти проникають в клітини кісткового мозку і змушують його виробляти більше активних версій Т-клітин і особливого підвиду моноцитів, "чистильників" імунної системи, що відповідають за боротьбу з вірусами.

Близько 40% мишей, яких вчені заразили смертельною дозою вірусу грипу, змогли пережити інфекцію, тоді як всі особини з контрольної групи померли через два тижні після початку експериментів.

Вчені дослідили, що гризунів, які харчувалися клітковиною, було набагато складніше заразити грипом і вони в цілому легше переносили хворобу, ніж їх інші миші.

Читайте також: Як зміцнити імунітет дитини: ефективний спосіб

Вчені додають, що клітковина і короткі жирні кислоти також можуть пригнічувати хронічні запалення – астму та алергію.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук