Вини переконані, що вживання таких продуктів значно корисніші, ніж свіжі помідори, йдеться у журналі Journal of Functional Foods.

Читайте також: Які продукти найважчі для травлення: перелік

Вчені зазначають, що томатні соуси та пасти багаті на антиоксиданти, завдяки чому їжа краще перетравлюється та покращується робота органу.

Науковці вивчали взаємодію кишкових бактерій Lactobacillus reuteri та антиоксидантів.

Окрім цього, помідори містять пігмент під назвою лікопін - антиоксидант, який допомагає захистити клітини від факторів. Крім того, у цих рослин є пробіотичні властивості, тобто вони можуть підвищити активність здорових бактерій в кишківнику.

До слова, вчені встановили, який продукт може зупинити ожиріння, а також серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу та навіть деякі види онкозахворювань.