У експерименті China Kadoorie Biobank взяли участь понад 500 тисяч осіб віком від 30 до 79 років, пише MedicalXpress.

Читайте також: Лікар назвала цінний фрукт для всього організму

Дослідження тривало 4 роки. Усі учасники повідомляли, як часто вони вживали яйця на день.

Вчені встановили, що у людей, які регулярно вживали цей продукт, значно знизився рівень захворювань серцево-судинної системи. Вони набагато рідше страждали на серцеві хвороби, а також збільшилася тривалість життя у порівнянні з тими, хто вживав яйця рідше.

Також ризик виникнення геморагічного інсульту у людей, які часто вживали цей продукт, був на 26% нижче, а рівень передчасної смерті знизився на 18%.

До слова, науковці провели дослідження і встановили, що йогурт володіє протизапальними властивостями.