На думку вчених, низькокалорійні дієти можуть продовжити життя, пише агентство UPI. Низькокалорійні програми харчування дають змогу на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком ваги тіла.

Читайте також: Яку загрозу для жінок становить надто низька вага

Найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

"Втрата ваги шляхом зменшення калорійності раціону за допомогою дієт з низьким вмістом жиру, які також містять мало цукру і рафінованих вуглеводів, зменшують ймовірність передчасної смерті у людей, які страждають від ожиріння", – стверджують вчені.

Водночас вчені не визначили, чи дає можливість такий стиль харчування знизити ризик серцевих захворювань або раку.