Варення з вишні: користь та шкода

Варення з вишні: користь та шкода
Варення з вишні: користь та шкода / ivona.bigmir.net

Варення з вишні є одним з найбільш популярних та улюблених. Тому потрібно знати, які корисні та шкідливі властивості має такий продукт.

Варення з вишні вважається найбільш низькокалорійним.

Корисні властивості вишневого варення

Ягоди вишні насичують кров залізом, міддю і кобальтом. Речовини, які містяться у вишні, сприяють зниженню рівня цукру в крові.

Читайте також: Сезон чорниці: корисні властивості та смачні поєднання

Дозрілі ягоди є хорошим джерелом вітаміну В9, фолієвої кислоти, необхідної для імунної та кровоносної систем. Вишня також збагачена вітамінами С, і РР, і А, і В1, і В2. У ній міститься калій натрій, кальцій, залізо, йод, фосфор, магній.

Вчені неодноразово доводили, що вишню корисно вживати для м'язів, шкіри і судин.

Користь та шкода вишневого варення
Користь та шкода вишневого варення

Вишневе варення містить залізо, яке є будівельним матеріалом для червоних кров'яних тілець. Такий продукт рекомендують при низькому гемоглобіні для профілактики анемії і недокрів'я.

Антоціани, через що колір вишні стає червоним, є антиоксидантами. Вони виводять поганий холестерин, полегшують стан при подагрі або нападі артриту, знижують ймовірність розвитку цих захворювань. Особливо корисним вишневе варення буде у зимовий період, оскільки в його складі міститься вітамін С. Такий вітамін активізує захисні функції імунітету і протистоїть вірусним атакам.

Шкода варення з вишні

Варення з кісточками, яке зберігалося понад рік, починає виділяти синильну кислоту. Така речовина здатна отруювати організм людини, погіршувати роботу внутрішніх органів і може спричинити серйозні порушення.

Читайте також: Черешня чи вишня: дієтолог розповіла, який з плодів корисніший

Протипоказано вживати вишневе варення дітям до одного року, оскільки вишня є потужним алергеном. На 50% варення складається з цукру, тому цей продукт провокує появу карієсу. Варення з вишні не можна вживати людям, які страждають на діабет.

Вживання вишні може принести шкоду при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при виразці шлунка, підвищеній кислотності та захворювання легенів.

Користь та шкода вишневого варення
Користь та шкода вишневого варення

Не варто захоплюватися цим продуктом при ожирінні та людям, які мають на меті позбутися зайвої ваги. На 100 грамів варення припадає 300 калорій.

До слова, для того, щоб підтримувати судини в здоровому стані, необхідно вживати вітамінно-мінеральні комплекси.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук