Вживання грибів здатне зберігати молодість, – вчені

1984 Читать новость на русском
Гриби / Фото з відкритих джерел

Регулярний прийом грибів, зокрема, білих, здатний довше зберігати молодість, оскільки у них містяться два антиоксиданти, які уповільнюють старіння.

Про це йдеться у матеріалі опублікованому на сайті Університету штату Пенсільванія.

Читайте також: Вчені визначили продукти, які здатні омолоджувати клітини

Науковці визначили, що в грибах міститься велика кількість антиоксидантів ерготионеїну і глутатіону. Ці речовини усувають негативний ефект від вільних радикалів.

Уже давно існує вільнорадикальна теорія старіння, яка стверджує, що побічним ефектом при окисленні їжі в організмі є утворення вільних радикалів, багато з яких шкідливі,
– розповів професор Роберт Білмен.

Вчений вказав, що надлишок вільних радикалів пов'язаний з ризиком розвитку таких захворювань, як рак, ішемічна хвороба серця і хвороба Альцгеймера.

Кількість ерготионеїну і глутатіону суттєво відрізнявся у різних видів грибів, найбільша кількість цих речовин науковці знайшли в білих грибах.

Інші досліджені види, наприклад, шампіньйони, мале менше антиоксидантів, ніж білі гриби, однак більше, ніж інші види продуктів.

Водночас термічна обробка грибів під час приготування не робить значного впливу на вміст у них антиоксидантів, кажуть вчені.

"Ерготионеїн дуже стійкий при високих температурах", – зазначає Білмен.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук