Як розповідає дієтолог Оксана Скиталінська у своєму Facebook, щоб заглушити голод, не варто налягати на перекуси. Оскільки після перекусів так само хочеться їсти, особливо, якщо це яблуко, апельсин чи якийсь "дієтичний" хлібець.

Читайте також: Чому варто їсти каші кожен день

Крім того, наголошує експерт, часті прийоми їжі утримують високі рівні інсуліну в крові, а це спричинює запалення, а у подальшому – інсулінорезустентність, що є фактично цукровим діабетом 2 типу.

Щоб на довше зберегти відчуття ситості, кожен прийом їжі повинен складатися із страв із низьким глікемічним індексом (ГІ). Це овочі, трохи зернових, бобові, білкові страви, поєднані з корисними жирами.

А от будь-який десерт автоматично підніме ГІ і чим вищим він буде, тим швидше ви знову захочете їсти, – вказує Скиталінська.

За словами дієтолога, 2-3 разове харчування зменшує ризик запальних процесів, сповільнює зношування та старіння організму.