За весь період з часу появи ГМО на ринку, така продукція не стала причиною жодної смерті чи навіть найпростішої хвороби.

Читайте також: ГМО допомогли знищити 99% малярійних комарів

Весною 2016-го року Національна академія науки, інженерії та медицини у Вашингтоні дослідила питання безпеки ГМО і вкотре дійшла висновку, що генномодифіковані продукти є безпечними.

Дослідження академії виявило, що немає істотних доказів різниці в ризиках для здоров'я людини між доступними на ринку гмо-культурами та традиційно вирощеними рослинами, враховуючи й алергічні реакції.

Наголошуємо, що нині тварини є основним споживачем ГМО-продукції. У зв'язку з цим було проведено безліч досліджень про те, як ця продукція впливає на ДНК тварин.

ГМО не шкодить людям
ГМО не шкодить людям

Результати досліджень не показали змін у реактивному білку чи ДНК тварини. ГМО ніколи не були виявлені в харчових продуктах, отриманих від цих тварин. Це означає, що якщо ваша курка буде їсти ГМО-зерно, вона не буде нести генномодифіковані яйця.

Звісно, що деякі природні дрібні фрагменти рослинного походження ДНК можуть переходити в тканини травоїдних тварин. Проте це залежить від самої рослини, яка може трапитись тварині в абсолютно диких умовах.

Звідки взялися такі міфи, які властивості може змінювати модифікація продуктів та як до ГМО ставляться в різних країнах світу – читайте у матеріалі.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.