Як обрати стиглий кавун: поради від фермера

2810 Читать новость на русском

Попри цьогорічні прогнози щодо пізньої появи на прилавках херсонських кавунів, в більшості міст України їх вже продають. Принаймні торговці наполягають: що всі ягоди – вітчизняного виробництва.

Фермер Сергій Чайка, який вирощує кавуни на Херсонщині, переконує, що час на ці літні ягоди ще не прийшов.

Сезон був дуже напруженим. Була прохолодна і затяжна весна. Якщо в минулому році сезон на кавуни розпочався 20 липня, то в цьому році зараз тільки розпочинається,
— зазначає фермер.

Ті кавуни, які продають зараз, за словами фермера, – це поливна ягода, вирощена на добривах, і на смак вона зовсім інша. Щоб уникнути розчарування зі смаколиком, фермер ділиться секретами, як обирати кавун.

Якщо розрізати кавун, то всі зернятка повинні бути чорні. Це свідчить про його спілість,
— додає фермер.

Якщо ж розрізати кавун на прилавку змоги немає, його обирають за звуком, – доспіла ягода скрипітиме від удару та матиме збоку жовту пляму.

Читайте також: ТОП-поради, як обрати найсмачніший кавун

Ціни на кавуни цьогоріч будуть вищими: зараз за кілограм смугастих перекупники просять 3 гривні.

Більше про те, як обирати кавуни і дині читайте в нашому матеріалі.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук