Як приготування їжі вдома робить нас здоровішими, щасливішими і багатшими

1197 Читать новость на русском
Приготування їжі робить нас щасливішими
Приготування їжі робить нас щасливішими / pexels.com

Вчені в ході досліджень довели, що чим частіше людина готує вдома, тим здоровіше вона харчується та витрачає менше грошей на їжу. Це все позначається і на стані здоров’я.

Про феномен позитивного впливу приготування їжі розповіла австралійський дієтолог Клер Колінз у співавторстві з Тамарою Бачер, старшим науковим співробітником Університету Ньюкасла, передає "НВ"

Щастя

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 160 дорослих учасників. Виявилось, що ті добровольці, які частіше готували вдома, мали більш інтенсивні позитивні емоції і менше тривожилися. До того ж, ці люди також обирали більш кориснішу їжу.

Читайте також: 5 рецептів з кавуном, які вас здивують

Подібну дію має не тільки приготування їжі, а й спільні обіди, які теж підвищують рівень щастя.

Гроші

У США створили спеціальну 6-тижневу програму, в рамках якої людей з низьким рівнем доходів вчать робити покупки і готувати здорову їжу при обмеженому бюджеті. Після завершення навчання усі учасники демонстрували серйозне покращення: вони могли нагодувати себе та сім’ю на значно меншу суму грошей та вибирали більш здорову їжу.

В США також порівняли витрати американців, які їдять здебільшого вдома і тих, які люблять харчуватись у закладах. Очевидно, що домашня їжа виявилася кращою для здоров’я людини та її гаманця.

Здоров’я

Доведено, що хто більше готує вдома, той більше любить здорову їжу. Зараз готова їжа на прилавках чи в закладах проходить кілька етапів обробки і більшість корисних речовин втрачається. До того ж в такій їжі більше солі, цукру і насичених жирів. Обираючи їжу "з собою", люди не отримують усіх важливих елемнтів та мінералів і вживають набагато більше калорій, аніж потрібно.

Доведено, що домашня їжа знижує ризик розвитку діабету 2 типу. Частково це можна пояснити тим, що люди, які частіше їдять вдома, менше страждають на ожиріння та зайву вагу.

Дослідження показали: коли людина активно намагається перейти на домашню їжу, у неї підвищується рівень споживання корисних речовин, а продукти стають різноманітнішими, підвищується їхня якість.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук