Вчені з Массачусетського університету в Амхерсті провели дослідження, в результаті якого з'ясували, як впливають на організм продукти, які були приготовані на рослинній олії, пише MedicalXpress.

Читайте також: Знищити назавжди: рецидиву раку можна буде запобігти

Першій групі гризунів давали їсти фалафель, які смажили на олії відомої в США марки. При цьому контрольна група мишей споживала їжу, яку готували на олії холодного віджиму.

Вчені довели, що смажена їжа підсилює запалення товстої кишки, у два рази прискорює ріст пухлин. Така їжа також поширює бактерії й токсичні продукти в кровообіг.

Щоб перевірити гіпотезу про те, що окислення ненасичених жирних кислот при нагріванні масла провокує запальний ефект, вчені відокремили полярні сполуки від олії для смаження.

Ці сполуки дали гризунам. У підсумку дослідники отримали аналогічні результати.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.