Які помилки в харчуванні "вбивають" щитоподібну залозу

1994 Читать новость на русском
Які помилки в харчуванні "вбивають" щитоподібну залозу
Які помилки в харчуванні "вбивають" щитоподібну залозу / lovelace.com

Щитоподібна залоза – важливий орган людини, він відповідає за вироблення гормонів, які регулюють метаболізм.

Орган також відповідає за енергію, пише StethNews.

Читайте також: 7 способів, як уникнути смертельної хвороби судин

Тому потрібно уникати цих 6 помилок.

1. Пропускати прийоми їжі

Навіть якщо ви хочете схуднути, то не варто пропускати прийоми їжі. Це може вплинути на самопочуття людини. Організм людини буде думати, що потрібно економити енергію, а не витрачати її.

Ви пропускаєте прийоми їжі
Ви пропускаєте прийоми їжі

2. Вживати велику кількість хрестоцвітних овочів

Ці овочі, безумовно, є корисними для здоров’я. Проте, броколі, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста і пліч Чой (китайська капуста) можуть уповільнити роботу щитоподібної залози при великому їх споживанні. Ці овочі можуть призвести до збільшення щитоподібної залози та набряку шиї.

3. Уникати вуглеводів

Для того, щоб скинути зайву вагу, необхідно лише обмежити вживання вуглеводів, а не виключати їх з раціону. Організм використовує вуглеводи як паливо, і їх виключення буде мати такий же ефект, як і пропуск їжі.

4. Не вживати продуктів, багаті йодом

Щитоподібна залоза потребує йоду. Потрібно вживати органічні йогурти, водорості та інші морепродукти, журавлину і полуницю.

5. Любити рибу з високим вмістом ртуті

Скумбрія королівська, риба-меч, палтус, тунець містить великий рівень ртуті. Сама ртуть може перешкоджати нормальній роботі щитоподібної залози.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук