Фахівці провели експеримент на гризунах, яких розділили на три групи, пише Medicalxpress.
Читайте також: Супрун назвала 6 типів діабету: як від них вберегтися
Вони протягом восьми тижнів їли салом, а також сири з низькою і звичайною жирністю. У підсумку гризуни, які вживали сири, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну.
Можливо, причина цьому не у кількості жиру, а у певному компоненті продукту — білку або кальцію.
Також в рамках дослідження фахівці виявили у гризунів зміни, пов'язані з фосфоліпідами. Ці речовини дуже важливі для нормальної роботи організму.
Річ у тому, що низькоциркулюючі фосфоліпіди пов'язані з діабетом і резистентністю до інсуліну.
Щури, які сиділи на дієті з салом, мали нижчі рівні фосфоліпідів, на відміну від гризунів, які їли сир.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.