Який продукт збільшує ризик передчасної смерті на 50%

Який продукт збільшує ризик передчасної смерті на 50%
Який продукт збільшує ризик передчасної смерті на 50% / unsplash.com

Шведські дослідники встановили фактор, який знатний підвищувати ризик передчасної смерті на 50% у літніх людей – вживання жирної риби.

Мова йде про поліхлоровані біфеніли (ПХБ), які накопичуються в крові людини протягом усього життя, пише MedicalExpress.

Читайте також: Яка популярна звичка призводить до ожиріння

Вчені з Уппсальського університету виявили, що серйозним ризиком передчасної смерті у літніх громадян виступає високий рівень в крові (ПХБ).

Ці речовини забруднюють навколишнє середовище. Вони також можуть накопичуватися в жировій тканині.

Вчені протягом 10 років спостерігали за більш ніж тисячею громадян. Вони виявили, що люди, в чиїй крові зафіксували високий рівень ПХБ, мали на 50% вищий ризик ранньої смерті, ніж ті, у кого вміст небезпечних речовин був низьким.

Поліхлоровані біфеніли у великих концентраціях містяться у жирній рибі, включаючи салаку і дикий лосось.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук