Про це заявили японські науковці з аспірантури Токійського університету, які провели експерименти на лабораторних щурах, передає Мed2.

Читайте також: Омега-3 чи риб'ячий жир: що корисніше

Під час дослідження було замінено частину вуглеводів у раціоні гризунів кленовим сиропом.

Здорові тварини, які отримували стовідсотковий кленовий сироп, демонстрували значне поліпшення у роботі печінки в порівнянні з контрольною групою. Її теж годували солодким сиропом, але він не відрізнявся наявністю у складі унікальних речовин, властивих для кленового,
– зазначив доктор Кейко Абе, який займається питаннями сільського господарства і науками про життя.

Особливо корисно його вживати для людей середнього віку, що мають зайву вагу, аномально високу концентрацію у крові ліпідів, цукровий діабет або нечутливість до інсуліну та інші розлади, характерні для метаболічного синдрому. Саме у них найчастіше виникають проблеми з печінкою.

У 100%-му кленовому сиропі є значна концентрація антиоксидантів, вітамінів і мінеральних речовин. За словами науковців, кленовий сироп може бути найбільш здоровою альтернативою джемів та інших сиропів.

Метаболічний синдром – що це?
Це збільшення маси вісцерального жиру, зниження чутливості периферичних тканин до інсуліну і гіперінсулінемія, які порушують вуглеводний, ліпідний, пуриновий обмін, а також викликають артеріальну гіпертензію.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.