Запаси на зиму: як приготувати смачну квашену капусту

2165 Читать новость на русском
Запаси на зиму: як приготувати смачну квашену капусту
Запаси на зиму: як приготувати смачну квашену капусту / gotovim-doma.ru

Гадаємо, для вас не є таємницею, що квашена капуста − це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти. До того ж капуста швидко виводить з організму холестерин і дуже корисна для роботи кишечника.

Такий домашній продукт можна подавати в розсолі в якості закуски або ж використовувати для приготування інших, не менш смачних і корисних, страв. Квашену капусту можна готувати в банках, емальованій каструлі, відрі або дерев'яній бочці.

Читайте також: Дієтологи назвали головні продукти осінньо-зимового меню

А перед тим, як її квасити, капусту потрібно правильно вибрати. Тому краще купуйте білокачанну соковиту капусту пізніх зимових сортів і в цьому випадку ваша домашня квашена капуста вийде по-справжньому смачною, соковитою і солодкою.

Інгредієнти:

5 кг білокачанної капусти;

1 кг моркви;

3 ст. ложки кам'яної солі.

Рецепт приготування:

1. Перед тим як квасити капусту її потрібно підготувати. Помийте, обсушіть і розріжте качан на 4 частини − вийде 4 великих капустяних частки. Необхідно вирізати качан і тонко нашаткувати капусту.

2. Моркву добре помийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

3. 3-4 великих жмені капусти покладіть в каструлю або миску, посипте частиною солі, добре перемішайте і перетріть капусту із сіллю, поки не з'явиться сік. Додайте до капусти трохи моркви, перемішайте.

4. Потім утрамбуйте капусту дерев'яним товкачем або качалкою. Таким чином, невеликими порціями, додаючи капусту, моркву і сіль, утрамбовуйте всю капусту таким чином, щоб у поглибленні від качалки з'являлася велика кількість соку.

5. Руками (можна кулаками) притисніть капусту в каструлі, щоб капустяним соком була покрита вся капуста. Після цього покладіть тарілку і придавіть гнітом (наприклад, наповненою водою 3-літровою банкою). Збоку запхайте дерев'яну качалку для виходу газів.

Читайте також: Шість продуктів для здорового кишечника

6. Капуста має кваситися три доби при кімнатній температурі.

7. Кілька разів на день потрібно протикати качалкою, дістаючи до дна каструлі, при цьому буде видно, як виділяється велика кількість бульбашок – газів. Якщо цього не робити, квашена капуста вийде з гірчинкою.

8. На третю добу розсіл світлішає, а також зникає піна. Готовність квашеної капусти можна визначити на смак. Готову капусту перекладіть в чисту банку, закрийте поліетиленовою кришкою і зберігайте у холодильнику.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук