Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Італійська кростата: як легко приготувати смачний полуничний пиріг

      1085 Читать новость на русском
      Італійська кростата: як легко приготувати смачний полуничний пиріг
      Італійська кростата: як легко приготувати смачний полуничний пиріг / www.cosmo.com.ua

      Незвичайний італійський пиріг під назвою "кростата" можна приготувати і в домашніх умовах за допомогою простих інгрідієнтів. Тому встигніть потішити своїх рідних і друзів смакотою, поки ще на закінчився сезон полуниць.

      Традиційно в якості начинки для італійської кростати використовують свіжі сезонні фрукти. Влітку найчастіше готують цей пиріг з полуницею і заварним кремом.

      Інгрідієнти:

      борошно – 250 г;

      яйце – 1 шт .;

      м'яке вершкове масло - 110 г;

      цукор – 60 г;

      ванільний екстракт – 1/2 ч.л.

      Для заварного крему:

      молоко – 130 мл;

      борошно – 2 ст.л .;

      яєчні жовтки – 2 шт .;

      ванільний цукор – 4 пакетика;

      мелена кориця – на кінчику ножа;

      Для начинки:

      свіжа полуниця – 500 г;

      листочки м'яти;

      мигдальні пластівці – 50 г;

      цукрова пудра – для прикраси.

      Спосіб приготування пирога:

      Перемішайте розм'якшене вершкове масло з цукром і дрібкою солі. Додайте в масло одне яйце і ванільний екстракт, збийте до однорідної консистенції. Додайте борошно невеликими частинами, замісіть тісто. Скачайте тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на годину, або в морозильну камеру на 15-20 хвилин.

      Підігрійте молоко, але не доводьте його до кипіння. Збийте жовтки з цукром, додайте борошно, корицю і злийте массу тонкою "цівкою" в тепле молоко. Розмішайте суміш до отримання однорідної маси, потім поверніть посудино з вмістом на вогонь. Доведіть до кипіння суміш, постійно помішуючи. Коли крем загусне, зніміть його з вогню і швидко охолодіть, опустивши посудину в ємність з холодною водою. Не припиняйте помішувати крем.

      Читайте також: Як приготувати смачний сніданок з полуниці: рецепт

      Форму діаметром до 30 см присипте борошном, рівномірно розподіліть по ньому тісто, формуючи високі бортики. Випікайте тісто в розігрітій духовці при температурі 150-160 градусів протягом 30 хвилин. Потім дістаньте основу пирога з духовки і дайте їй повністю охолонути. Рівномірно наповніть пиріг заварним кремом, розподіліть по ньому полуницю. Потім прикрасьте пиріг цукровою пудрою і листочками м'яти.

      Подавати справжню італійську кростату прийнято холодною, тому постарайтеся приготувати свій полуничний пиріг хоча б за 1 годину до подачі до столу.

      Смачного!

      Джерело: Cosmopolitan
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук