Цитрусовий кекс з маком – відмінний варіант домашньої випічки, яка пасує до чаю, кави чи іншого улюбленого напою.

Читайте також Без добавки не обійдеться: рецепт горіхового пляцка

З цих інгредієнтів у вас сміло вийде два кекси, або один у великій формі.

Рецепт кексу з маком та лимоном

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Окремо змішуємо борошно, розпушувач для тіста, ванільний цукор та сухий мак.⠀
  • У мисці збиваємо м’яке вершкове масло, цукор та цедру цитрусових. По одному додаємо яйця і збиваємо кожен раз. Додаємо олію і ще раз збиваємо міксером або в кухонній машині.
  • Разом змішуємо молоко та сік лимону.
  • До масляної маси додаємо частину сухих інгредієнтів, збиваємо і частину молочної суміші. Так декілька разів до замішування всього тіста.
  • Виливаємо тісто в підготовлену форму змазану вершковим маслом та обсипану борошном та запікаємо при 180 приблизно 1 годину. Перевіряємо шпажкою на готовність.
  • Для глазурі просто все змішуємо: сік лимона, цукрову пудру.
  • Дістаємо випічку з форми, коли трішки охолоне покриваємо глазур’ю.

Смачного!