Кабачок вживають при анемії, гіпертонії та інших серцево-судинних захворюваннях, а він корисний для зміцнення нервової системи, пише Іvona.

Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації

Через великий вміст природних антиоксидантів вживання кабачків значно знизить ризик розвитку онкології.

Однак, попри всю користь кабачка, для деяких людей він протипоказаний.

Кому не можна їсти кабачки:

Людям, які страждають на виразки та гастрит, особливо в період загострення;

При проблемах з жовчним міхуром або печінкою;

Кабачки не рекомендують вживати людям, які страждають на ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Солі калію, які містяться в овочах, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;

Вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю не можна їсти кабачків;

Кабачки під час приготування вбирають багато олії, тому це може призвести до порушення травлення. Особливо, якщо олія неякісна.