Велика частина звичних нам заготовок за зиму – насправді шкідлива, і запросто може забезпечити появу зайвих кілограмів. Щоб цього уникнути – зверніть увагу на наступні способи.
Читайте також: Рецепт ароматного варення з груш, яке зігріє вас взимку
Замороження
Замороження – ідеальний варіант, щоб зберегти більшу частину овочів і ягід на зиму. Крім того, це дозволить в холодну пору року істотно економити час для приготування тих чи інших страв.
До того ж, овочі та фрукти, які ви заморозите самостійно будуть значно корисніші, аніж куплені в магазині.
Заморожуйте на зиму овочі та фрукти самостійно
Правильна консервація
Якщо з консервації прибрати оцет, цукор і ще ряд класичних інгредієнтів, вона може стати корисною.
Для того, щоб домашні консерви були корисними, замініть оцет червоною смородиною, а цукор – будь-яким доступним замінником. Крім того, намагайтеся обирати рецепти з мінімальною термічною обробкою, щоб продукти втратили, як можна менше, корисних вітамінів.
Не використовуйте для консервації оцет та цукор
Сушка
Помідори, слива, полуниця і багато інших літні овочі та фрукти будуть неймовірно смачні і корисні після сушки. Звичайно, сушка – достатньо кропіткий процес, так як продукти необхідно дрібно нарізати. Сушені продукти відмінно зберігаються в холодильнику.
Засушені овочі та фрукти можна зберігати в холодильнику