Як пише Elle, до складу морозива входить багато корисних речовин: мінеральні солі, вітаміни, амінокислоти, ферменти і різні жирні кислоти. Морозиво має високу харчову цінність, легко засвоюється, добре заспокоює нервову систему і знімає нервову напругу за рахунок незамінної амінокислоти триптофан, яка сприяє виробленню серотоніну (гормону щастя).

Читайте також: В Японії створили морозиво, яке не тане в спеку

Але це не всі причина ласувати морозивом частіше.

Морозиво корисніше за сендвіч

В спекотну погоду відмовтесь від перекусу сендвічем, а надайте перевагу морозиву. Окрім того, що ви не будете голодним, морозиво ще й охолодить організм і його легко переварити.

Для прикладу, пообідайте легким салатом з овочами, а на десерт оберіть вершкове морозиво. Або оберіть фруктовий салат з чотирма кульками морозива.

Морозиво замість склянки води

Відсоток води у морозиві варіюється від 56-75%. Тому при споживанні морозива організм отримує також необхідну в літню пору рідину.

Найкраще для тамування спраги – сорбети і заморожений лід. Також в них містяться мінеральні сполуки, які ми втрачаємо з потом.

Морозиво робить нас щасливими

Морозиво дарує відчуття радості в будь-якому віці. Достатньо всього однієї ложки, щоб запустити хімічні механізми, що відповідають за центри задоволення. Воно має такий же вплив, як прослуховування улюбленої музики.