Плавлений сир

Плавлений сир, які ми знаходимо на полицях магазинів, - це не зовсім сир. У більшості випадків його виготовляють з сирних відходів, змішаних з молочними продуктами. Аби він мав товарний вигляд до нього додають смакові добавки та барвники.

Однак, через високий вміст натрію та значний відсоток жирів, така їжа може негативно вплинути на роботу серцево-судинної системи, а фосфатні харчові добавки позначитися на нирках і кістках.

Маргарин

Численні дослідження показали, що маргарин, як тип рослинних жирів, небезпечний для здоров’я. Його вживання може призвести до того, що клітини втрачають здатність отримувати необхідні поживні речовини і виділяти через мембрану токсини. Тож в результаті можуть розвинутись цукровий діабет, онкологія, хвороба печінки чи нервової системи.

Читайте також: 8 корисних спецій, які повинні бути у вашій кухні

Солодощі без "цукру"

Продукти з позначкою sugar free містять штучні замінники цукру. Внаслідок тривалого вживання може розвинутись депресія та гормональний дисбаланс.

Продукти з борошна

Мова йде про групу продуктів, що містять бромат – це речовина, яку використовують в процесі випічки. Дослідження показують, що часте вживання може призвести до онкологічних захворювань.