Такий висновок зробили вчені з Університету Святого Йосифа та Університету Сан-Дієго, повідомляє Buro247.

Учасників експерименту розділили на дві групи: одним давали умовно здорову їжу, а іншим – різноманітні солодощі. Згодом ці групи ще раз розділили на дві частини.

Одна частина з кожної з груп фотографувала їжу перед споживанням, а інша одразу споживала страви.

Читайте також: День народження чіпсів: 10 вражаючих фактів

Науковці зробили висновок, що група, яка фотографувала знімок десерту в Instagram, оцінила смак їжі вище, ніж та, яка цього не робила.

Вчені пояснили, що фотографуючи солодощі уважніше оцінює їх запах і смак.

Щодо здорової їжі, то учасники експерименту однаково оцінили смак спожитого.