Сніданок – найважливіша їжа дня, тому відкладати його, бо організм ще не прокинувся – повна нісенітниця, вважають дієтологи.

Якщо ви вже кілька років поспіль не снідаєте, то одразу їсти зранку велику тарілку каші буде заскладно. Спробуйте почати із маленького: фрукти з йогуртом чи, наприклад, мюслі з молоком.

Під час того, як ви з самого ранку отримує необхідну "дозаправку", всі функції організму починають працювати, як годинник. Виробляється достатня кількість енергії, як для фізичної активності, так і для розумової діяльності.

Читайте також: Як їсти, щоб отримати від продуктів максимум користі

Окрім того, ситний сніданок допомагає людям втрачати вагу. Все діло в тому, що це вбереже вас від переїдань ввечері чи навіть вночі.

Прийом їжі вранці не тільки допомагає краще запам'ятовувати інформацію і концентруватися, а й підвищує працездатність людини в порівнянні з людьми, які "снідають" кавою.

Людина, яка регулярно снідає, менше схильна до стресів і має більш міцний імунітет у порівнянні з тими, хто пропускає цей прийом їжі. При цьому сніданок повинен складати близько 25% від вашого щоденного раціону.