Хліб і чипси: вчені з'ясували, де міститься більше солі

Ви будете неймовірно здивовані, але науковці з Лондонського університету королеви Марії дослідили, що шматочок хліба містить в рази більшу кількість солі, ніж чипси.

Для дослідження було проаналізовано 2000 хлібів з 32 країн та регіонів на вміст солі. Більше ніж у третині вміст солі був більше, ніж 1,13 г солі на 100 г хліба. Це означає, що половина чайної ложки солі рівняється двом шматочкам хліба.

Читайте також: Який хліб можна їсти, навіть якщо ви сидите на дієті

Деякі види хлібопекарських виробів за кількості солі дорівнювали невеличкій пачці картопляних чипсів. Загалом, дослідники у висновку розповіли, що прісний та пшеничний хліб зазвичай солоніші за інші види, а от хліб із зернових сумішей має найнижчий середній вміст солі.


Хліб містить більше солі, ніж картопляні чипси

А таке шалене використання солі у хлібах дослідники пояснюють тим, що пекарі використовують її як консервант і підсилювач аромату.

Джерело: World Actionon Salt
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук