Для дослідження було проаналізовано 2000 хлібів з 32 країн та регіонів на вміст солі. Більше ніж у третині вміст солі був більше, ніж 1,13 г солі на 100 г хліба. Це означає, що половина чайної ложки солі рівняється двом шматочкам хліба.

Читайте також: Який хліб можна їсти, навіть якщо ви сидите на дієті

Деякі види хлібопекарських виробів за кількості солі дорівнювали невеличкій пачці картопляних чипсів. Загалом, дослідники у висновку розповіли, що прісний та пшеничний хліб зазвичай солоніші за інші види, а от хліб із зернових сумішей має найнижчий середній вміст солі.


Хліб містить більше солі, ніж картопляні чипси

А таке шалене використання солі у хлібах дослідники пояснюють тим, що пекарі використовують її як консервант і підсилювач аромату.