Правда чи ні: 6 міфів про пиво

6844 Читать новость на русском
Міфи і правда про пиво / nepascene.com

Пиво відоме людству ще з стародавніх часів, тому не дивно, що за цей тривалий час накопичилось чимало міфів про цей хмільний напій. Але чи все, що ми чули про нього, є правдою?

Холодне пиво смачніше, ніж тепле

Насправді чим нижче температура пива, тим складніше відчути його смак. Холодним пивом добре втамовувати спрагу, однак якщо ви справді хочете відчути всю глибину смаку цього напою – не переборщіть. Оптимальна температура для гарного сприйняття смаку пива – 12-14 градусів за Цельсієм.

Якщо ж так сталось, що ви придбали тепле пиво і хочете його охолодити в морозилці – будьте обережні, адже якщо ви "переморозите", то пиво втратить левову частку своїх смакових властивостей.

Справжнє свіже пиво можна зберігати тільки 3 дні

Розчаруємо вас. Насправді це лише маркетинговий хід – погодьтесь, безглуздо варити пиво у великих кількостях, якщо воно скисає через 2-3 дні.

Читайте також: Як пиво впливає на організм людини: 7 несподіваних фактів

Тим більше, що на сучасному пивному виробництві ціла сукупність факторів збільшують термін зберігання напою – це і санітарія та стерильність виробництва, а також використання якісного хмелю – альфа-кислоти хмелю мають антисептичну дію.

Кількість хмелю в пиві впливає на кількість алкоголю

Насправді хміль не має стосунку до спирту. Основне "завдання" хмелю – надати пиву смаку та аромату. А етанол у пиві береться під час бродіння, коли крохмаль з солоду розщеплюється до спиртів та вуглекислого газу.

Темне пиво міцніше за світле

Аж ніяк. Різниця між темним і світлим пивом не в кількості алкоголю, а в тому, що для приготування темного пива використовується сильніше обсмажений солод. А міцність пива залежить від того, скільки солоду було використано.

Читайте також: Хто у Європі п'є найбільше пива: цікава статистика

Розливне пиво набагато смачніше пляшкового і баночного

Пивоварні компанії не виробляють окремого пива для барів – це економічно недоцільно. Тож якщо розливне пиво і відрізняється від пляшкового, то ця відмінність з'являється лише під час процесу наливання.

Справа в тому, що в пабі кег (бочка) з пивом стоїть під барною стійкою. Крім кегу, під барной стійкою стоїть також охолоджувач і балон з вуглекислотою. Коли відкривається кран, вуглекислота потрапляє в кег і видавлює пиво з нього, додатково його карбонізуючи. Саме звідси і з'являється пінна шапка, а пиво видається "свіжішим".

Читайте також: Прихожан до церкви почали заманювати пивом

Хміль містить жіночі гормони

Хміль містить фітоестрогени. Це хімічні сполуки, які за своєю структурою схожі до жіночих гормонів, але насправді фітоестрогени рослин і людські гормони – це різні речі. До слова, фітоестроген є не лише у хмелі, але й в редисці, петрушці, низці злаків, і навіть в яблуках з морквою.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук