Ранні овочі небезпечні не через нітрати, – фахівці

2002 Читать новость на русском
Чим небезпечні ранні овочі
Чим небезпечні ранні овочі / busknew.blogspot.com

Нітрати – не найгірще, що можу бути у ранніх овочах навесні. Небезпечніші за нітрати є нітрозаміни і різні речовини, які використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів.

Про це розповіла експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко, передає "Обозреватель".

За її словами, ці речовини в овочах несуть найбільшу небезпеку здоров'ю людини при споживанні.

Читайте також: Топ-3 весняних фрешів для покращення здоров'я

Потрібно розуміти, що крім нітратів, є і інші речовини в таких ранніх овочах. Помідор обробляють ззовні, щоб він добре зберігався. Нітрати як такі, вони нам не загрожують, а загрожують нітрозаміни, які утворюються в нашому організмі,
– пояснила вона.

Фахівець Олена Сидоренко додала, що зараз у світі існує безліч препаратів для обробки ранніх овочів, які активно використовують аграрії.

"Зрозуміло, що такі ранні овочі потрібно добре мити. Крім нітратів, які є всередині, вони добре розчиняються у воді, є понад дві тисячі різних речовин, які використовують для обробки і зберігання, зокрема і пестициди. Вони якраз продовжують термін зберігання таких ранніх овочів", – зазначила експерт.

Джерело: Lifestyle
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук