Святковий стіл – це страви, які ми готуємо з любов'ю та турботою про близьких. Щоразу хочеться вразити неповторними кулінарними шедеврами. Знамениті жінки розповіли секрети приготування улюблених страв, якими може скористатися кожна господиня. Журналісти LifeStyle 24 пропонують ознайомитися з добіркою зіркових рецептів та додати їх до великоднього меню.

Читайте також: Як Бабкін, Анатоліч, Лавренюк і Батуї святкуватимуть Великдень на карантині: ексклюзив від зірок

Рецепт паски з апельсиновою цедрою та шоколадом від Катерини Бужинської

Для приготування паски від Катерини Бужинської знадобляться такі продукти:

  • молоко (150 мл)
  • цукор (100 г)
  • свіжі дріжджі (20 г)
  • яйця (3 шт)
  • вершкове масло (80 г)
  • апельсин (2 шт)
  • шоколад (чорний і білий)
  • борошно (350 – 400 г)
  • ванілін

Така кількість інгредієнтів розрахована на 2 пасочки діаметром 13 сантиметрів.

Процес приготування паски Катерина прокоментувала так:

  1. До свіжих дріжджів додаємо цукор, трішки теплого молока та перемішуємо. Потім додаємо 2 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 20-25 хвилин.
  2. Забираємо з апельсина цедру та з половини вичавлюємо сік. Для тіста необхідно 50 мл соку.
  3. Беремо 2 яйця, додаємо цукор, ванілін та масло вершкове (кімнатної температури). Перемішуємо це. Додаємо цедру, молоко, апельсиновий сік та розмішуємо.
  4. Додаємо дріжджі та борошно. Вимішуємо 2 хвилини лопаткою, накриваємо і ставимо в тепле місце на годину.
  5. Чорний шоколад ріжемо на маленькі шматочки. Потім додаємо його в тісто та змішуємо.
  6. Змащуємо руки олією, розділяємо тісто на дві частини та формуємо його в округлу форму. У попередньо змазану олією форму викладаємо тісто, накриваємо і залишаємо на 30-40 хвилин.
  7. У заздалегідь розігріту на 170 градусів духову шафу відправляємо наші пасочки на 40-45 хвилин, перевіряємо на готовність дерев'яною шпажкою.
  8. Прикрашаємо готові пасочки, розтопленим на водяній парі, білим шоколадом, цукатами та горішками різних видів.

Смачного!

Рецепт сирного пирога від Лілії Ребрик

Інгредієнти для начинки:

  • сир 5% або 9% жирності (до 400 г)
  • яйця (3 шт)
  • сметана 20% або 15% жирності (200 г)
  • цукор (125 г)
  • ванілін (10 г)
  • картопляний крохмаль (1 ст. ложка)

Всі продукти необхідно збити блендером та відкласти, щоб начинка трішки постояла.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно (250-300 г)
  • вершкове масло (125 г)
  • цукор (100 г)
  • розпушувач для тіста (1 ч. ложка)
  • какао (50 г)

Всі інгредієнти розтираємо руками до утворення дрібної мокрої крихти. Після цього у форму для випікання стелимо пергаментний папір (нічим не змащуємо). Викладаємо туди більше половини тіста, заливаємо начинкою і зверху викладаємо тісто, яке залишилося. Розігріваємо духову шафу на 180 градусів і ставимо туди пиріг на 40 хвилин.

Смачного!

Рецепт паски від Марини Порошенко

Інгредієнти:

  • молоко (1л)
  • дріжджі (100 г)
  • олія (100 мл)
  • борошно (2-3 кг)
  • родзинки (200-300 г)
  • маргарин (250 г)
  • вершкове масло (250 г)
  • яйця (8 шт)
  • цукор (400 г)
  • ванільний цукор (1 пакетик)
  • цукор для глазурі.

Спосіб приготування:

  1. Для опари: 100 грам дріжджів розчиняємо у пів склянки теплого молока. На малому вогні розтоплюємо 250 грам маргарину і 250 грам вершкового масла. Додаємо до опари масло із маргарином та 8 яєць. Додаємо олію, 2-2,5 склянки борошна та 50 грам цукру. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин підніматися.
  2. Через пів години починаємо замішувати тісто. У опару додаємо 1 пакетик ванілі, родзинки та 400 грам цукру. Замішуємо все це 2-3 кілограмами просіяного борошна. Тісто має "відставати" від миски.
  3. Залишаємо підніматися у теплому місці. ⠀
  4. Готове тісто розкладаємо у форми на ⅔ і даємо 10-15 хвилин піднятися.
  5. Розігріваємо духову шафу на 180 градусів та випікаємо 45-50 хвилин.
  6. Для білої глазурі збиваємо білок з цукром до утворення густої піни. Чекаємо, поки паски охолонуть та прикрашаємо їх.

Смачного!

Рецепт сирної паски від Ольги Сумської

Інгредієнти:

  • жирний домашній сир (800 г)
  • цукор (3-4 ст. ложки)
  • домашні яйця (6-8 шт)
  • родзинки (50 г)
  • ванільний цукор (1 пакетик)

Процес приготування:

  1. Перемішуємо яйця та сир.
  2. До утвореної суміші додаємо цукор та ванільний цукор. Знову ретельно перемішуємо.
  3. Засипаємо в отриману масу родзинки і змішуємо до однорідності з тістом.
  4. Скляну форму (це важливо) змащуємо вершковим маслом. Обережно висипаємо в неї сирну масу і накриваємо кришкою.
  5. Розігріваємо духову шафу до 150 градусів та випікаємо 20-40 хвилин.

Важливо! За 5-10 хвилин до закінчення випікання необхідно зняти кришку. Готову паску можна змастити жирними вершками і посипати цукром, тоді утворюється ароматна золотава скоринка. Після того, як паска спечеться вийняти її з духової шафи і знову накрити кришкою. Залишити остигати.

Смачного!

Рецепт бісквіту від Ірини Федишин

Інгредієнти:

  • яйця (4 шт.)
  • цукор ( 4 ст. ложки)
  • оцет (1 ст. ложка)
  • олія ( 1 ст. ложка)
  • порошок для печива

Процес приготування Ірина прокоментувала так:

  1. Відділяємо жовтки від білків.
  2. Після цього збиваємо білки. Додаємо цукор і продовжуємо поступово плавно збивати.
  3. До отриманої суміші додаємо жовтки і все разом перемішуємо.
  4. Тепер додаємо порошок для печива та муку. Все акуратно перемішуємо ложкою. За смаком можна додати ягоди або фрукти.
  5. Виливаємо усю суміш у форму для запікання і відправляємо її в розігріту на 180 градусів духову шафу.

Смачного!

Рецепт паски від Віри Кекелії

Для приготування паски від Віри знадобляться такі продукти:

  • дріжджі (0,5 пачки)
  • тепле молоко (1 стакан)
  • цукор
  • яйця (3 шт)
  • вершкове масло (200 г)
  • ванільний цукор (10 г)
  • борошно

Процес приготування:

  1. Змішуємо дріжджі, молоко та дві чайні ложки цукру. Залишаємо на 15-20 хвилин.
  2. З'єднуємо яйця, стакан цукру, вершкове масло та ванільний цукор.
  3. Перемішуємо обидві частини та додаємо борошно. Має утворитися консистенція тіста, як на дуже-дуже щільні оладки. Воно виходять тягучим, але не рідким. Накриваємо плівкою та даємо постояти 20 хвилин.
  4. Викладаємо тісто в форму діаметром 26 сантиметрів.
  5. Розігріваємо духову шафу на 200 градусів та ставимо туди форму на 20 хвилин.
  6. Дістаємо і зверху змащуємо вершковим маслом.
  7. Знову ставимо форму в духову шафу, але тепер розігріту на 180 градусів. Час випікання – 20 хвилин. Перевіряємо готовність паски дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
  8. Дістаємо, даємо охолонути і покриваємо білковою глазур'ю. За бажанням можна прикрасити сухофруктами.

Смачного!

Рецепт риби дорадо від Ірини Федишин

Необхідні продукти:

  • риба дорадо
  • приправа до риби
  • перець
  • лимон
  • петрушка
  • кріп

Спосіб приготування:

  1. Маринуємо рибу. Для цього використовуємо приправу до риби, перець та лимон.
  2. Соком лимона поливаємо рибу зверху, а тим, що залишилося, – начиняємо її всередині.
  3. Додаємо до маринаду петрушку та кріп.
  4. Відправляємо рибу на гриль до готовності.

Смачного!

Рецепт паски на молоці від учасниці шоу "Холостяк" Аліни

Інгредієнти:

  • тепле молоко (1 літр)
  • яйця (10 шт)
  • жовтки (10 шт)
  • цукор (3,5 склянки)
  • вершкове масло
  • олія
  • дріжджі (200 г)
  • сіль

Така кількість продуктів розрахована на 14 пасок.

Процес приготування:

  1. Збиваємо всі інгредієнти.
  2. Додаємо одну склянку розтопленого масла, пів склянки олії, 200 грам дріжджів та щіпку солі.
  3. Перемішуємо все та залишаємо на дві години в теплому місці.
  4. Висипаємо туди борошно. Для того, щоб тісто вийшло не густим та краще вимішувалося, слід додати 2 ложки соняшникової олії. За бажанням в тісто можна додати горіхи, родзинки, лимонну цедру, корицю і ваніль.
  5. Після збільшення тіста – формуємо паски.
  6. Формочки для випікання змащуємо маслом. Наповнюємо третину форму і залишаємо, щоб тісто підійшло (збільшилося) до країв.
  7. Верх паски змащуємо яйцем.
  8. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин.

Смачного!

Рецепт паски від Тімура Мірошниченка

Інгредієнти:

  • борошно (1 кг)
  • жовтки (10 шт)
  • дріжджі (100 г)
  • вершкове масло (200 г)
  • цукор (200 г)
  • родзинки (200 г)
  • сіль (½ ч. ложки)
  • цедра половини лимона
  • молоко
  • коньячний спирт або коньяк
  • білок (1 шт)
  • сік лимона (1 ч. ложка)
  • цукрова пудра (100 г)

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розводимо в теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру та 3 столовими ложками борошна. Коли дріжджі забродять (з'явиться смак пива), виливаємо їх у велику каструлю з борошном.
  2. Додаємо перетерті з цукром жовтки, солимо і перемішуємо до появи пухирців.
  3. До утвореної суміші додаємо розтоплене вершкове масло і знову вимішуємо до однорідної маси.
  4. Заливаємо родзинки коньячним спиртом або коньяком та залишаємо на 15 хвилин.
  5. Додаємо родзинки та цедру половини лимона. Все перемішуємо та даємо час, щоб тісто дійшло, накривши його рушником.
  6. Форми для випікання змащуємо маслом. Коли тісто збільшиться вдвічі, розкладаємо його по формах. Після того, як помістили в них тісто, даємо йому час піднятися ще в тричі.
  7. Змащуємо верхівки пасочок яйцем.
  8. Розігріваємо духову шафу до 185 градусів і випікаємо паски 25-30 хвилин. На 20 хвилині варто перевірити готовність дерев’яною паличкою. Якщо паска всередині ще не пропеклася, а верхівка вже рум’яна, можна накрити її пергаментом.
  9. Поки готові пасочки охолоджуються, готуємо глазур. Для цього збиваємо міксером 1 білок яйця зі 100 грамами цукрової пудри. Додаємо 1 чайну ложку соку лимона та дрібку солі.
  10. Змащуємо верхівки глазур'ю та прикарашаємо.

Рецепт шоколадної паски від Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • борошно (300 г)
  • цукор (150 г)
  • дріжджі (30 г)
  • яйця (3 шт)
  • вода (150 мл)
  • вершкове масло (100 г)
  • какао (4 ст. ложки)
  • цукати (70−100 г)
  • лимонний сік (2−3 ст. ложки)
  • цукрова пудра (100 г)

Спосіб приготування:

  1. Готуємо опару. Викладаємо в миску дріжджі, додаємо воду і перемішуємо до повного розчинення дріжджів.
  2. Додаємо 2 столові ложки цукру, воду і 4 столові ложки борошна. Перемішуємо до однорідного стану, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20-30 хвилин.
  3. У велику миску просіюємо борошно, що залишилося. Додаємо цукор, какао і добре перемішуємо.
  4. Додаємо яйця, м'яке вершкове мало і опару. Замішуємо тісто до однорідного стану. Якщо тісто дуже рідке, додаємо трохи борошна. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину, нехай підходить.
  5. Тісто, яке підійшло, перемішуємо руками, попередньо змазаними олією. Додаємо цукати і легко перемішуємо.
  6. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом. Формуємо з тіста кулю і поміщаємо його у форму. Воно має займати її третину. Після цього знову накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.
  7. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Випікаємо 25-35 хвилин. Якщо паска покриється скоринкою, можна накрити її фольгою, щоб не підгоріла.
  8. Дістаємо паску з духової шафи і даємо охолонути прямо в формі.
  9. Готуємо лимонно-шоколадну глазур. Для цього змішуємо цукрову пудру з какао і додаємо 2 столові ложки лимонного соку. Все це перемішуємо. Якщо глазур виходить дуже густою, додаємо ще трохи лимонного соку.
  10. Покриваємо паску глазур'ю і прикрашаємо цукатами.

Смачного!

Рецепт шоколадної паски від Євгена Клопотенка: дивіться відео онлайн

Рецепт панеттоне від судді "Мастер Шефа" Володимира Ярославського

Інгредієнти:

  • ледь тепла вода (200 мл)200 мл ледь теплої води
  • сухі дріжджі (8 г)
  • цукор (190 г)
  • борошно (610-640 г)
  • яйця (2 шт)
  • жовтки (3 шт)
  • родзинки (125 г)
  • бренді (30 г)
  • цедра лимона (2 шт)
  • цедра апельсина (1 шт)
  • мед (40 г)
  • цукати (125 г)
  • олія

Спосіб приготування:

  1. У воду поміщаємо 20 грам цукру і сузі дріжджі. Даємо їм активуватися 10-15 хвилин.
  2. Додаємо 100 грам борошна і даємо підійти в піну.
  3. Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин. Найкраще для цього підійде не включена мікрохвильова піч зі склянкою окропу.
  4. Окремо збиваємо 50 грам м'якого вершкового масла з двома яйцями і 50 грамами цукру в однорідну масу. Додаємо до цієї суміші 150 грам борошна.
  5. Після того, як дріжджі збільшаться в 2-3 рази, додаємо до них масляну суміш і добре перемішуємо.
  6. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч на 8 годин. Для прискорення процесу можна залишити тісто в теплому місці на 3 години.
  7. На ніч замочуємо родзинки в бренді.
  8. Змішуємо 100 грам вершкового масла зі 120 грамами цукру, трьома жовтками, цедрою двох лимонів та апельсина, 40 грам меду. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  9. Отриману суміш змішуємо з тістом (після того, як воно 8 годин було в холодильнику).
  10. Додаємо 360 грам борошна 9 тісто може взяти трохи більше – до 380-390 грам). Найкраще це зробити міксером, насадкою для тіста. Перемішуємо 7-8 хвилин. Після цього даємо йому 10 хвилин постояти. І знову замішуємо насадкою 7-8 хвилин. Таке коло повторюємо ще один раз. За допомогою цього робимо тісто пружним та еластичним.
  11. Додаємо в тісто цукати і замочені родзинки. Добре перемішуємо.
  12. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце на 2 години, щоб ще раз підійшло. Після цього воно збільшиться в об'ємі в 2,5-3 рази.
  13. Вимішуємо тісто руками за допомогою олії.
  14. Ділимо його на 4 частини і кладемо в паперові форми діаметром 11 сантиметрів (попередньо змащуємо їх олією). Даємо добре настоятися.
  15. Робимо надріз хрестом зверху і кладемо невеликий шматочок вершкового масла.
  16. Розігріваємо духову піч до 170 градусів. Випікаємо 30-35 хвилин. При необхідності вкінці приготування збільшуємо температуру, якщо верз паски не рум'яний.
  17. Готову паску проколюємо знизу двома дерев'яними шпажками і залишаємо охолоджуватися, перевернувши вниз. Для цього можна використати дві дошки і помістити паску посередині.
  18. Коли паска охолоне, прикрашаємо її білим шоколадом.

Смачного!

Рецепт паски від судді "Мастер Шефа" Єлизавети Глинської

Інгредієнти:

  • борошно (650 г)
  • молоко (170 мл)
  • пресовані дріжджі (25 г)
  • цукор (480 г)
  • сіль (10 г)
  • мед (40 г)
  • яйця (6 шт)
  • вершкове масло (250 г)
  • родзинки (150 г)
  • вода (100 мл)
  • ром (30 мл)
  • білок (5 шт)

Процес приготування:

  1. Промиваємо родзинки і заливаємо їх сиропом. Для цього в миску наливаємо 100 мл окропу, додаємо 100 грам цукру і все перемішуємо. Коли цукор розчиниться у воді, додаємо ром. Даємо сиропу охолонути протягом 15 хвилин. Після цього додаємо до нього родзинки. Накриваємо миску з родзинками харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
  2. Беремо 170 мл теплого молока. Додаємо 1 грам пресованих дріжджів. Перемішуємо це і додаємо 150 грамів борошна. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 3-4 години.
  3. Після цього перекладаємо опару в чашу міксера. Додаємо 6 яєць з холодильника, 3 столові ложки цукру і мед. Збиваємо масу до однорідного стану.
  4. Паралельно у велику миску просіваємо борошно. Додаємо 25 грам пресованих дріжджів та дрібку солі. Перемішуємо сухі інгредієнти.
  5. Всипаємо в чашу міксера борошно з дріжджами і все вимішуємо 5-7 хвилин.
  6. Додаємо в тісто охолоджене вершкове масло. Все перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою. Ставимо миску в тепле місце на 2 години.
  7. Через 2 години обминаємо тісто, накриваємо миску харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 10-12 годин.
  8. Через 12 годин додаємо в тісто родзинки. Знову все вимішуємо.
  9. Викладаємо тісто в форми для випікання, заповнюючи третину форми. Залишаємо так на 2 години.
  10. Розігріваємо духову шафу до 170 градусів. Випікаємо паски від 30 до 40 хвилин в залежності від розмірів форми.
  11. Голові паски залишаємо остигнути.
  12. Потім змащуємо їх меренгою. Для цього збираємо 5 білків та 300 грам цукру.

Смачного!

Рецепт паски від Єлизавети Глинської: дивіться відео онлайн

Рецепт паски від Олі Полякової

Інгредієнти:

  • молоко (300 мл)
  • борошно (1,5 кг)
  • цукор (0,5 кг)
  • вершкове масло (0,5 кг)
  • родзинки (300 г)
  • коньяк (50 г)
  • сухі дріжджі
  • ваніль
  • желатин
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Підігріваємо молоко. Додаємо в нього півтора пакетика сухих дріжджів та борошно. Має утворитися суміш, за консистенцією, як густа сметана.
  2. Тісто поміщаємо в форми для випікання.
  3. Розігріваємо духову шафу до 50 градусів. Ставимо туди форми.
  4. Збиваємо цукор окремо з білками та жовтками до утворення густої піни.
  5. Родзинки попередньо замочуємо в коньяку.
  6. Прикрашаємо паски.

Детальнішу інструкцію з приготування дивіться у відео нижче.

Рецепт паски від Олі Полякової: дивіться відео онлайн

Рецепт сирної паски від судді шоу "Мастер Шеф" Володимира Ярославського

Інгредієнти:

  • зерновий кисломолочний сир 9% (300 г)
  • жовтки (3 шт)
  • вершки 20% або сметана (100 мл)
  • цукор (30 г)
  • вершкове масло (50 г)
  • білий шоколад (50 г)
  • родзинки або цукати (50 г)
  • кокосова стружка (1 ст. ложка)
  • мигдаль (1 ст. ложка)
  • ваніль (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир віджимаємо, щоб позбутися зайвої вологи.
  2. Сир, жовтки, вершкове масло, цукор і вершки добре збиваємо блендером в кремову масу. Якщо немає блендера, сир попередньо можна протерти через сито.
  3. Ставимо посудину на плиту, інтенсивно помішуючи, доводимо суміш до появи перших бульбашок, але не кип’ятимо, а відразу знімаємо з вогню. Не бійтеся, що суміш стала рідкою – це нормально.
  4. Додаємо білий шоколад в гарячу суміш і розмішуємо лопаткою до розчинення.
  5. Додаємо попередньо бланшовані родзинки, кокосову стружку, мигдаль і за бажанням ваніль. Кокосова стружка дає пасці аромат і текстуру.
  6. У форму для сирної паски кладемо подвійний шар марлі і висипаємо теплу суміш, трохи утрамбовуючи ложкою. Складаємо краї марлі наверх і ставимо невеликий прес. Наприклад, 300 грам крупи. Форму ставимо на тарілку, щоб зайва рідина стікала, і відправляємо в холодильник на добу або з вечора до ранку.
  7. Вранці прикрашаємо сирну паску білим шоколадом, цукатами і горіхами.
  8. Зберігаємо в холодильнику 3−4 дні, накривши харчовою плівкою.

Смачного!

Рецепт паски-краффіна від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти:

  • яйце (1 шт)
  • жовтки (2 шт)
  • борошно (350 г)
  • цукор (3 ст. ложки)
  • журавлина (100 г)
  • родзинки (100 г)
  • куркума (0,5 ч. ложки)
  • мигдаль (150 г)
  • вершкове масло (130 г)
  • апельсиновий сік (30 мл)
  • молоко (80 мл)
  • дріжджі (6 г)

Спосіб приготування:

  1. Готуємо опару. В окремому посуді змішуємо тепле молоко, 1 чайну ложку цукру і дріжджі. Ретельно перемішуємо, щоб все добре розчинилося. Залишаємо в теплому місці на 25 хвилин.
  2. Беремо окремий посуд, змішуємо одне яйце і два жовтки, додаємо 2,5 столові ложки цукру. Добре збиваємо.
    Пам'ятайте, щоб яйця добре збивалися їх треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
  3. Просіваємо борошно тричі, щоб максимально наситити киснем. У борошно додаємо опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло і апельсиновий сік. Перемішуємо руками.
  4. Тісто добре вимішуємо. Спочатку все буде приставати до рук, але вже через 10 хвилин ви помітите, як тісто перетвориться на еластичне і м'яке. Перекладаємо тісто в миску і ставимо в тепле місце на 1 годину.
  5. Розкачуємо тісто як на штрудель, щоб воно було тоненьким. Змащуємо його розтопленим вершковим маслом. Посипаємо сухофруктами, потім горіхами, ванільним цукром і додаємо трохи куркуми. Загортаємо в рулет, а потім розрізаємо його навпіл, але не дорізаємо до кінця. Скручуємо у вигляді равлика. Перекладаємо в формочку на 20 хвилин, щоб тісто постояло і піднялося.
  6. Розігріваємо духову шафу до 200 градусів і випікаємо 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 25 хвилин.

Смачного!

Приготування паски-краффіна за рецептом Руслана Сенічкіна: дивіться відео онлайн

Рецепт запеченої курки з гарбузом і цибулею від Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • Курка (1 шт)
  • Гарбуз (400 г)
  • Цибуля червона (300 г)
  • Вершкове масло (30 г)
  • Сіль та перець (за смаком)

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз і цибулю очищаємо і ріжемо великими шматочками. Викладаємо в керамічну ємність для запікання, додаємо трохи солі і перцю.
  2. Зверху викладаємо курку, натираємо її сіллю і перцем, а потім змащуємо розм'якшеним вершковим маслом. Робимо курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.
  3. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо туди курку на 60 хвилин. Подаємо з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.

Смачного!