Як приготувати популярний салат "Мімоза": простий рецепт

Салат Мімоза - рецепт, як приготувати салат Мімоза
Як приготувати салат "Мімоза" / povar.top

Салат "Мімоза" – один з найпопулярніших салатів на кожному святковому столі. Таку назву салат отримав через те, що після приготування страви він схожий на квітку мімозу. Салат для приготування доступний кожному, адже складається з таких інгредієнтів, які є у кожного вдома. Як приготувати салат "Мімоза" – читайте далі.

Основними інгредієнтами класичного рецепту салату є консервована риба, куряче яйце, майонез, сир, цибуля, морква та картопля. Приготування не займає багато часу і зусиль. Смак салату подобається майже кожному, хто коли-небудь пробував його. 

Читайте також: Салат "Цезар": класичний рецепт приготування популярної страви

Рецепт салату "Мімоза"

Салат Мімоза
Салат Мімоза

Інгредієнти:
– 4 картоплі;
– 4 моркви;
– 200 г твердого сиру або 2 шт плавленого;
– 1 цибуля;
– 4 яйця;
– 1 банка консервованої риби;
– майонез;
– сіль, перець;
– зелень.

Як приготувати салат "Мімоза":

1. Картоплю і моркву відваріть та натріть на великій тертці. Сир також натріть на великій тертці. 

2. Зваріть яйця, відокремивши білки від жовтків. Білки натріть на великій тертці, жовтки – на дрібній. Консерву розімніть виделкою та змішайте з подрібненою цибулею.

3. Викладіть інгредієнти в салатницю шарами, кожен шар перемащуючи майонезом, в такій послідовності: картопля, сир, курячий білок, консерва з цибулею, морква, жовток.

4. Поставте салат до холодильника на 2‒3 години. Перед подаванням до столу прикрасіть зеленню.

Салат
Салат "Мімоза": рецепт приготування

Читайте також: Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв

Поради щодо приготування:.

– До салату чудово підійдуть консерви зі скумбрії, горбуші, сьомги, сайри або ставриди. Краще, якщо це буде риба у власному соку, а не в олії.

– Інгредієнти краще натерти на дрібній тертці (крім цибулі та риби). Таким чином салат буде ніжнішим на смак. 

– Викладаючи шари салату, не варто їх утрамбовувати і приминати. Це дозволить салату бути більш пишним.

– Не варіть куряче яйце занадто довго. Варити яйце потрібно не більше 5 хвилин, після закипання.

– Для сервірування салату краще брати прозору салатницю, яка дозволить бачити шари салату. Це додасть йому святковий вигляд.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук