Какао

Ми звикли, що какао і кава – це два різні напої. Але какао може додати вашій каві шоколадного смаку. Для цього додайте в каву 1-1,5 ложки какао та зваріть їх разом. В кінці також можна додати кілька крапель вершків. На смак такий напій буде нагадувати гарячий шоколад.

Читайте також: 7 переконливих причин випити кави зранку

Спеції

Спеції ми, зазвичай, додаємо до приготування страв, але не напоїв. Максимум до кави можна додати корицю, але це далеко не все! З кавою добре смакує мускатний горіх, лаванда та кардамон. Але ви можете експериментувати! Просто вмішайте 1/4 чайної ложки обраної вами спеції в мелену каву й зваріть напій.

Екстракти

Так само як і спеції, екстракти здатні надати вашій каву артоматності. Більш стандартні поєднання – це ванільний або кокосовий екстракт. Однак каві ще також дуже пасує м’ятний та ромовий екстракти. На одну чашку кави достатньо лише 1 чайної ложки екстракту.

Сіль

Саме так! Сіль ми часто додаємо до десертів (особливо випічки) для поліпшення смаку. А от в приготування кави, сіль зробить ваш напій більш м'яким. Просто додайте дрібку (приблизно 1/8 чайної ложки) в мелену каву до заварювання.