Тортеліні з креветками – рецепт святкової вечері на День Валентина

2163
Тортеліні з креветками – рецепт святкової вечері на День Валентина
Тортеліні з креветками – рецепт святкової вечері на День Валентина / Богданна Рибак

Тортеліні – страва з якою ви поринете у атмосферу вишуканої кулінарії та зможете відчути всі смаки традиційної кухні Італії, не виходячи з дому. Це чудове поєднання креветок, сиру Фета та стиглого авокадо, що доповнюються гоструватими нотками чилі.

Інгредієнти для італійської пасти:

400 грам борошна
200 грам спельти
4 яйця
3 жовтка
1/2 ч л солі

До попередньо просіяної муки, додаємо спельту та сіль. Формуємо невеличку гірку з отвором всередині. Яйця та жовтки виливаємо всередину гірки з муки та починаємо обережно замішувати тісто. 

Читайте також: Каре телятини з вишневим соусом – рецепт святкової вечері на День Валентина

Замішуємо тісто протягом 10 хвилин. Коли тісто стало гладеньким та однорідним – обгортаємо його харчовою плівкою та даємо "відпочити" у холодильнику не менше 30 хвилин.

Тортеліні з креветкою та авокадо

Рецепт святкової вечері на День валентина

Інгредієнти для начинки на тортеліні:

250 грам креветок середнього розміру
200 грам сиру "Фета"
авокадо
перець чилі (свіжий або сушений)
оливкова олія
розмарин

Чистимо креветки від панцира, ніг та голови. Робимо розріз вздовж спини креветки та обережно виймаємо стравохід. Підсмажуємо їх на сковородці з оливковою олією та розмарином по 1 хвилині з кожного боку. 

Читайте також: Київський торт – рецепт та поради з приготування

Чистимо авокадо та додаємо його до сиру. Перемішуємо начиння до однорідної маси. Додаємо подрібнений перець чілі та ще раз перемішуємо.

Формуємо тортеліні

Присипаєм поверхню мукою та ділимо тісто на чотири частини. Кожну частину ретельно розкачуємо по поверхні столу, підсипаючи мукою. Тісто повинно бути тонке.

Розрізаємо ножем тісто на полоски шириною 5 сантиметрів та ще раз, щоб утворились квадратики. Викладаємо начиння в центр форми, додаємо креветку та з'єднуємо протилежні кути, щоб утворився трикутник. Після цього защіпаємо тісто – два кінці тіста теж потрібно з'єднати. Принцип, як у пельменів, тільки защіпаємо трикутник, а не півколо.

Читайте також: Монастирська хата – рецепт приготування домашньої випічки

Варимо тортеліні у підсоленій воді 4-5 хвилин. Все залежить від тонкості тіста.

Для презентації беремо перець чилі, начиння з сиру та авокадо, використовуючи кондитерський мішок з насадкою "зірка" для формування красивих та об'ємних форм.

Смачного!

Фото: Богданна Рибак

Джерело: LifeStyle 24
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук